Zdravlje

Ženske torbe prepune su bakterija i prljavštine

I dok iz kuće zasigurno nikada ne biste izašli u prljavoj majici ili trapericama, postoji jedan komad kojeg većina žena zanemaruje, kada je u pitanju higijena.Samo dva posto žena čisti svoje torbice jednom mjesečno, a čak 80 posto ostalih nikada ih nisu ni ispraznile da bi ih očistile kako treba, otkrila je nedavna studija provedena u Velikoj Britaniji. Čak 90 posto svih torbica sadrži visoke razne klica, a brz pogled na sve što nosite u njima – šminka, mobiteli, grickalice, novci – dovoljan je da shvatite kako su vaše torbice postale leglo bakterija.

Prosječna zastupljenost bakterija kod svih torbica koje su ispitivane u istraživanju bila je oko 1000, a kako bi stekli dojam o tome koliko je to zapravo, spomenut ćemo samo kako je sve više od 500 razlog za brigu, a prosječna daska na wc školjki ima oko 150.

Kada razmislite malo o tome gdje se sve vaše torbice nađu tijekom dana, od poda u javnim zahodima do sjedala u autobusima i tramvajima, ni ne čudi činjenica da imaju alarmantan broj bakterija i klica, a možda će vas ovo istraživanje napokon potaknuti da bar jednom mjesečno detaljno očistite svoju omiljenu torbu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: budiin.24sata.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close