VijestiScena

ŽENE I TOČKA – uspješne žene zajedno za razvoj ženskog poduzetništva

„Žene i točka“  – po treći put u Otočcu međunarodna konferencija s ciljem gospodarskog napretka Ličko-senjske županije.


Da je ženskom poduzetništvu u Ličko-senjskoj županiji potreban vjetar u leđa o tome mnogi govore, no da su potrebne konkretne i hitne mjere o tome će se idući tjedan vrlo glasno govoriti.

Naime, u četvrtak 6. prosinca u sklopu „Adventa u Otočcu“ po treći puta će se održati međunarodna konferencija simboličnog imena „Žene i točka“ u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Otočac.

Vrsne poduzetnice iz Hrvatske, BiH, Slovenije, te Srbije naravno brojne poduzetnice s ličkog područja na jednom će mjestu udružiti svoja znanja i vještine sve u cilju unapređenja ženskog poslovanja i poticanja žena na korak u poduzetništvo.  Od predstavnica velikih tvrtki, obrta, obrazovnih institucija, liječnica do važnih karika milijunskog turizma područja Plitvičkih jezera, sve su to uspješne žene ovog područja. One će progovoriti o svojim iskustvima, potrebama, ali naravno i problemima s kojima se svakodnevno suočavaju u poslu. Među posjetiteljicama konferencije biti će i žene koje još uvijek nisu samostalne poduzetnice, a koje će se informirati kako od zaposlenice postati uspješna poduzetnica.

Tri bloka konferencije stavit će fokus na predstavljanje inspirativnih ženskih priča i projekata, zdravlje kao ključ uspješnosti poduzetnica te važnost financiranja, edukacije i umrežavanja na putu do uspjeha. Neke od istaknutih sudionica konferencije su Adisa Tufo, Zori Jakolin, Ivana Matić, Jelena Biluš te Gordana Restović.

Ova cjelodnevna manifestacija završit će Networking Evening-om uz predstavljanje knjige „Od zaposlenice do poduzetnice“, a sva događanja su besplatna i otvorena za javnost.

Program konferencije

9,30 – 10,00 / Registracija sudionika

10,00 / Otvorenje konferencije i uvodni govori

(Uvodničarka u konferenciju: Tajana Kesić Šapić, direktorica Sektora za industriju HGK Moderatorica konferencije: Ruža Orešković, voditeljica i vlasnica putničke agencije Gacka tours / direktorica i gl. urednica HRO-a)

10,20 / BLOK I predstavljanje inspirativnih poduzetničkih priča i projekata

(sudjeluju: Adisa Tufo, generalna direktorica kompanije ČIP sistemi Jelena Biluš, Founder & Managing Partner u BrandKarma d.o.o. Maja Pezelj Mandarić, profesorica ekonomske grupe predmeta u Srednjoj školi Otočac Nikolina Andrić, Virtualni Asistent Mentor Željka Brozović, direktorica Natura-Turist d.o.o)

12,00 / Pauza za kavu

12,15 / BLOK II – panel rasprava Žena i zdravlje – ključ uspješnosti poduzetnice

(sudjeluju: Arta Dodaj, psihologinja, znanstveni suradnik na Sveučilištu u Zadru Kristina Sesar, psihologinja, vanjski suradnik na Studiju psihologije Sveučilišta u Mostaru Mirjana Vrkljan Radošević, specijalistica ginekologije i porodništva Monika Imerović, certificirana instruktorica fitnessa, direktor i suvlasnik brenda i dućana sportskih suplemenata „BUDI VELIK“ Sonja Božičević, fizioterapeutski tehničar, vlasnica obrta za masažu tijela Centar Zdravlja)

13,30 / Pauza za kavu

13,40 / BLOK III – panel rasprava Financiranje, edukacija i umrežavanje grade put do uspjeha

(sudjeluju: Adisa Tufo, generalna direktorica kompanije ČIP sistemi Gordana Restović, ravnateljica Pula Film Festivala i predsjednica nacionalne udruge poslovnih žena KRUG Ivana Matić, CEO i osnivačica Women in Adria Jelena Drobnjak, Sekretar Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine Zori Jakolin, vlasnica Zory Events)

14,40 / Zaključci konferencije

15,00 / Radni ručak

17,00 / Networking Evening u Bookcafe-u Paradiso

predstavljanje knjige: Od zaposlenice do poduzetnice, autorica I. Matić, K. Ercegović, S. Kraljić, A. Saganić, K. Rendulić, D. Kobas Dešković i K. Ivanković Marić promotorica: Ivana Matić

Sve informacije i novosti se dnevno objavljuju na službenoj Facebook stranici i Facebook eventu.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close