Ličko-senjska županijaVijestiEuropaKarijera

ŽENE I TOČKA Uspješne poslovne žene još jednom oduševilu Liku, pogledajte video svih panela!

U Otočcu uspješno održana 5. Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu “Žene i točka”

Uspješne poslovne žene iz Hrvatske i inozemstva danas su bile gošće pete po redu Međunarodne konferencije o ženama u poduzetništvu „Žene i točka“ koja se već tradicionalno održava u prosincu u Otočcu. Ove godine zbog epidemioloških mjera, Konferencija koju je činilo sedamnaest panelistica, mogla se pratiti isključivo putem live streama, čime je njen doseg ustvari bio mnogo veći nego dosadašnjih godina.


U srcu Like, poslovne žene velikog iskustva iz Hrvatske i inozemstva, kroz tri zanimljiva panela progovorile su o svojim karijerama u različitim granama poduzetništva, a velika gledanost panela putem stream kanala pokazala je da su teme bile itekako zanimljive.

Paneli na temu “Žena u vremenu”, “Žene u znanosti – mijenjaju svijet ” te “Liderice promjena – široki utjecaj žena u društvu” otvorili su brojna pitanja o ženskom poduzetništvu, donijeli vrlo zanimljive zaključke o ženskim karijerama u različitim sferama poslovnog svijeta te kroz iznimno živu i konstruktivnu raspravu odgovorili na pitanje tko je ustvari poslovna žena danas. Koliko se ona mora truditi u poslovnom i privatnom životu, je li njena pozicija istovjetna poziciji njenih kolega i što sve žena mora učiniti da bi se mogla zvati uspješnom ne samo u poslovnom već i u znanstvenom svijetu.

Razmjena mišljenja dala je različite stavove, no žene su se složile u jednom – znanje, trud i talent sigurno će polučiti uspjeh ako idu ruku pod ruku uz upornost i stalno usavršavanje.

Cilj konferencije, koja se održala u organizaciji Hrvatske gospodarske komore ŽK Otočac, jest progovoriti u javnosti o ženama u poduzetništvu bez obzira na vjersku, nacionalnu i etničku pripadnost, istaknuti njihovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji, Hrvatskoj i susjednim zemljama te ohrabriti postojeće i potencijalne poduzetnice na nove poduzetničke projekte ali i pomoći im u umrežavanju radi razmjene znanja i iskustva. Baš to u ovom korona razdoblju pokazalo se iznimno važnim, jer svaki novi posao i novi poslovni kontakt doprinijeti će nastavku uspješnog poslovanja brojnih tvrtki i održavanju stabilnog gospodarstva.

 U nastavku pogledajte sve panele. 

PANEL NO1 “Žena u vremenu”.

 • Ida Prester, moderatorica, glazbenica i influencerica
 • Ivanka Đelilović, vlasnica brenda Plasinia, direktorica tvrtke Plasinia d.o.o. iz Zagreba),
 • Lenka Gospodnetić, novinarka Slobodne Dalmacije, autorica zbirke poezije, crtica i aforizama „Jesmo li sami?“
 • Mira Bogdanović, povjesničarka, sociologinja
 • Tamara Kajari, certificirana profesionalna organizatorica, osnivačica i vlasnica tvrtke SLAGALICA organiziranje

Pogledajte video cijelog panela:

PANEL NO2 “Žene u znanosti – mijenjaju svijet”

 • Anita Bušljeta Tonković, znanstvena suradnica na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar / Voditeljica Područnog Centra Gospić Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar
 • Daniela Gračan, doktorica znanosti, redovita profesorica, predstojnica Zavoda za turizam na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji
 • Iva Dasović, docentica na Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
 • Ivana Miletić, redoviti profesor u trajnom zvanju, Sveučilište u Zagrebu; specijalist endodoncije i dentalne patologije, KBC Zagreb, Klinika za stomatologiju
 • Jasminka Brala Mudrovčić, docentica na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilište u Zadru
 • Jelena Uzelac, viši predavač / Prodekanica za pravne poslove na Effectus Visokom učilištu

Pogledajte video cijelog panela:

PANEL NO3 “Liderice promjena – široki utjecaj žena u društvu”

 • Aida Zubčević, vlasnica i direktorica tvrtke „Faveda“ d.o.o. i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH
 • Aleksandra Carvalho, direktorica Mereor d.o.o. za računovodstvo i savjetovanje
 • Alida Perkov, osnivačica (2001.) i predsjednica Udruge poslovnih žena BPW Prvi hrvatski klub Pula / osnivačica (2016.) i predsjednica mreže poduzetnica Jadransko jonske regije ( BPW AdrionNet) / certificirana savjetnica za poduzetništvo
 • Helena Podgoršek, vlasnica socijalnog poduzeća „Temida“, korisnica Podjetniškog inkubatora Vrelec, Rogaška Slatina
 • Sanja Popović Pantić, predsjednica Udruženja poslovnih žena Srbije
 • Zvezdana Oluić, šefica Sektora za PR i marketing, te savjetnica za žensko poduzetništvo i menadžment u Uniji poslodavaca Crne Gore (UPCG)

Pogledajte video cijelog panela:

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close