Scena

ŽENA KAO INSPIRACIJA U Slunju otvorena izložba slikarice Mirjane Modrušan

U galeriji Pučkog otvorenog učilišta Slunj otvorena je izložba slika “Žena kao inspiracija” slikarice Mirjane Modrušan, ličke umjetnice iz Rakovice koja je poznata po umjetničkim djelima s motivima Like, ličkih rijeka i planina.


Mirjana je svoje radove izlagala već nekoliko puta, a 27. travnja je otvorena njena druga izložba u Slunju i to ovoga puta sa ženom kao glavnom inspiracijom.

Slikarica je rođena 1963. godine u Varaždinu, svoja djela stvara iz unutarnje potrebe, a stil joj je po koloritu impresionistički, a po plasmanu poteza ekspresionistički. Svojim djelima na platno prenosi boje, vedrinu, svjetlost i ljubav koje su neophodni čovjeku.

Žena kao inspiracija, pa što je ljepše od toga… Prekrasne žene, majke, svuda su oko nas, pa što ima ljepše od njihova lica, pogleda, držanja. Bez njih ne bi postojali, one su nosioci obitelji pa kako onda da im ne dam mjesto na mom platnu i ne posvetim jednu cijelu izložbu, rekla je slikarica u razgovoru za LIKACLUB koji možete pročitati OVDJE.

Osim u samoj izložbi, posjetitelji su mogli uživati  i u poeziji mlade pjesnikinje Andree Turkalj.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Ivanka Mod

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close