Turizam

Zemlje s najboljom vremenskom prognozom

Dosta vam je magle, kiše i jesenskog sivila? U ovim zemljama temperature su ugodne, vlaga u zraku optimalna, a sunčanih sati je na pretek! Upoznajte svjetske favorite s najboljom vremenskom prognozom.


Najbolje temperature
Ekvador je zemlja vječnog proljeća jer dnevne temperature u ovoj južnoafričkoj zemlji dosežu ugodnih 24 Celzijevih stupnjeva. Bonus: zbog blizine ekvatora, ovdje možete uživati u lijepom sunčanom vremenu.

Najviše sunčanih sati
Američka savezna država Arizona je mjesto koje se ponosi s velikim brojem sunčanih sati. Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, arizonski gradić Yuma je najsunčaniji grad na svijetu s 4000 sunčanih sati godišnje, odnosno 11 sati sunca dnevno. Milina!

Najmanje kiše
Namibija u prosjeku ima najmanje kiše. Lučki grad Swakopmund svake godine vidi manje od 2,5 centimetra kiše po metru kvadratnom, a dnevne temperature u ovom afričkom gradu dosežu oko 20 Celzijevih stupnjeva.

Najbolja vlaga u zraku
Klimatolozi smatraju da je 50 posto relativne vlage u zraku optimalni vremenski uvjet. Iako se u Cipru temperature mogu popeti vrlo visoko u termometru, zbog blizine oceana zrak ostaje svjež i ugodan.

Najbolji snijeg
Ako ste tip osobe koja želi skijati svaki dan, Japan je pravo odredište. Geografski položaj, blizina oceana i nadmorska visina čine ovu azijsku otočnu zemlju jednom od najsnježnijih na svijetu.

Najmanje vjetra
Demokratska Republika Kongo jedno je od meteorološki najmirnijih zemalja na svijetu jer ima najniži prosjek vjetrovitog vremena.

Najzvjezdanije nebo
Kanarski otoci uz obale zapadne Afrike imaju zapanjujuće zvjezdano nebo. Ne čudi stoga što vidikovac Roque de los Muchachose u Nacionalnom parku Taburiente ima mnoštvo teleskopa koji su savršeni za opažanje nebeskih tijela.

Najčišći zrak
Island ima mnogo šuma koji igraju ulogu prirodnih filtra zraka, snažne zakone o onečišćavanju te malo stanovnika po kvadratnom metru. Ne čudi stoga se ponose s najčišćim zrakom na svijetu. Ovdje se stvarno može disati punim plućima!


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close