Turizam

Zemlje koje bi svi trebali dodati na svoj popis putovanja

Ako hoćete gradske vreve i buke, vaša odredišta ovdje trebaju biti Ho Chi Minh i Hanoi. Ovdje je jedino skupo doći, ali jednom kad dođete, život je jeftin…


Lijepo je boraviti u Parizu, Londonu, New Yorku i sličnim mjestima, ali to košta, silno košta. S druge strane, do nekih od ovih lokacija skup je put, ali život tamo je bagatela…

Estonija

Najbolji mogući put je jeftini let do Stockholma, pa od tamo nastaviti put do najsjevernije baltičke zemlje. Jeftina hrana, piće, ljepote Tallinna, ali i prirodne ljepote, u ovoj zemlji ostavljaju bez daha. Još ako želite dodatno uštedjeti isplati se uzeti hostel umjesto hotela. Svakako posjetite i Lahemaa Nacionalni park, koji se može pohvaliti time da je bio prvi nacionalni park u SSSR – u.

Galicija, Španjolska

Ok, Španjolska je odavno na kartama turista, ali bome, ne cijela. U Kataloniji svi idu, na jug također, Madrid je prepun turista, ali Galicija baš i nije neka razvikana destinacija. Ovdje se nalazi grad Santiago de Compostela, u kojem ćete jesti i piti znatno jeftinije nego drugdje diljem zemlje. Tapas barovi su posvuda, a smještaja ima koliko vam srce želi. Tako da, vrijeme je da otkrijete Galiciju.

Vijetnam

Ako hoćete gradske vreve i buke, vaša odredišta ovdje trebaju biti Ho Chi Minh i Hanoi. Ovdje je jedino skupo doći, ali jednom kad dođete, život je jeftin. Za oko stotinjak kuna dnevno možete imat smještaj, hraniti se, razgledavati znamenitosti, a ako vam je i to puno ‘ufurajte’ se u ponašanje i navike lokalaca, pa živite još skromnije i trošite manje.

Bosna i Hercegovina

Susjednu zemlju valja posjetiti dok je još jeftina. Izvrsna hrana, jeftini izlasci, raznolikost zemlje, sve je ono što daje veliki plus Bosni i Hercegovini. Uz lijepu prirodu i planine na kojima možete i skijati (Jahorina, Vlašić), imate priliku uživati i u gradovima kao što su Sarajevo i Mostar. Iako zemlja još nije potpuno zaliječila ratne rane, odavno je već sigurna i upisana kao poželjno turističko odredište.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close