Događanja

Željko Babić novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza izabrao je novog izbornika rukometaša.


Željko Babić novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Odlučio je tako Upravni odbor HRS-a i tako prihvatio prijedlog budućeg glavnog koordinatora za muški rukomet Ivana Balića. Nakon što je Slavko Golužakao bivši pomoćnik Line Červara naslijedio svog šefa, tako je i 43-godišnji Željko Babić stigao na klupu nakon što je asistirao bivšem izborniku.

Babić je trenutno trener bjeloruskog Meškova iz Bresta gdje radi odličan posao. Stiže iz neretvanske doline gdje osim voća i povrća bujaju rukometni talenti. Opuzenac je nekad igrao lijevo krilo u Zagrebu, a Goluži je bio asistent na svim natjecanjima osim posljednjem SP-u u Kataru.

Iako je Zvonimir Noka Serdarušić jedno vrijeme slovio za glavnog favorita, sve se promijenilo nakon sastanka čelnika saveza i Ivana Balića u Njemačkoj. Ivano želi uvesti mladu gardu stručnjaka u savez, a gazda hrvatskog rukometa Zoran Gobac očito mu je odlučio dati slobodne ruke. Spominjala su se i imena Ivice Obrvana i Gorana Perkovca, no Balić se odlučio za ljude s kojima je surađivao.

Pomoćnik bi mu trebao biti legendarni hrvatski kapetan Petar Metličić, a ovaj će mladi stručni trojac označiti ujedno i novu etapu hrvatskog muškog rukometa koji je šestim mjestom u Kataru ostvario najslabiji rezultat u posljednjih 13 godina.

Za Babića kažu kako je u rukometu 0-24, u Meškovu mu istječe ugovor nakon ove sezone i nije ga želio produžiti. Prije odlaska u Bjelorusiju i asistiranja Goluži, vodio je Split, Krško, Metković, bio asistent u PPD-u. Javnost ga baš ne poznaje, ali vjeruje Ivanu Baliću. Nova era muškog rukometa počinje, nadamo se s novim uspjesima.


Tekst. Gol.dnevnik
F
oto: Hrvatski rukometni savez


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close