Želite se riješiti ovisnosti o svom pametnom telefonu? Ove aplikacije će vam pomoći u tome

Iva Biondić

Ako prečesto provjeravate vaš pametni telefon i umorni ste od sati i sati koje provodite uz njega, u odvikavanju bi vam mogle pomoći aplikacije. Koliko god to čudno zvučalo


Ovih pet aplikacija mogle bi biti korisne u prevladavanju ovisnosti i impulzivnih poriva koje gajite prema vašem smartfonu.

Forest (Android, iOS, Windows Phone, Chrome, Firefox)
Jednostavna aplikacija koja vas nagrađuje ako ne dolazite u kontakt s pametnim telefonom. Kad se trebate usredotočiti, otvorite aplikaciju kako bi zasadili drvo. Želite li da poraste i razlista se, ne smijete koristiti mobitel idućih pola sata. I to je to.

Inačica za mobitele potiče vas na to da aplikaciju ostavite otvorenom, dok ona za web preglednike na stolnim i prijenosnim računalima omogućuje i poticaj ukoliko ne surfate po web odredištima s popisa kojeg ste sami postavili (recimo, Facebook ili Reddit bi se, kao poznati gutači vremena i koncentracije, mogli naći na toj listi).

Checky (Android, iOS)
Koliko često provjeravate svoj mobitel? Odgovor bi vas mogao iznenaditi, ali samo ako doista to pratite i brojite. Upravo to radi ova aplikacija.

UnPlug (iOS)
Za dva dolara, koliko košta ova aplikacija, možete otići korak dalje od onog što nudi Checky. UnPlug prati koliko koristite iPhone dnevno i nudi svakojake statistike, poput broja sati koje provodite na mobitelu dnevno. Možete postaviti dnevni limit i osvojiti nagradu ako manje visite kuckajući po zaslonu.

Više čitajte na tportal.hr


Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u