Lifestyle

Žele da iz Like letite u svemir!

Švicarska tvrtka Swiss Space Systems (S3) u ponedjeljak 16. veljače u Zagrebu će održati prezentaciju na kojoj će Udbinu predstaviti kao potencijal da postane Centrom za svemirska istraživanja.

“Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na predstavljanje projekta koji će Hrvatsku pozicionirati kao jednu od strateški najvažnijih zemalja u području istraživanja svemira i komercijalnih lansiranja u Zemljinu orbitu. Kakav potencijal Udbina ima kao Centar za svemirska istraživanja, kada bi mogli biti lansirani prvi sateliti proizvedeni u Hrvatskoj i kada bi iz Hrvatske mogli poletjeti prvi putnici doznajte na prezentaciji kompanije”, poručuju u pozivu na prezentaciju iz tvrtke.

Na predstavljanju će govoriti Slađan Zovko, generalni direktor S3 Croatia, Pascal Jaussi, CEO i osnivač S3 Holding, Slobodan Danko Bosanac, voditelj projekta S3 Croatia, Kiril Tulskiy, predsjednik upravnog vijeća SC Croatia i Stefan Estermann, veleposlanik Švicarske Konfederacije u RH.

s3r5

Bosanac je potpisnik dokumenta “Svemir za sve” u kojemu se opisuje kompanija i kakvi su im planovi za budućnosti.

S3 je osnovana 2012. kao nasljednica ESA programa Hermes. Njihov je plan, kako stoji u dokumentu, 2015. godine inauguracija prvih svemirskih luka ta airbus letovi nulte gravitacije, zatim 2016-2017. izgradnja svemirske letjelice i test faza, 2018. komercijalni svemirski letovi, nakon 2020. prijevoz putnika. Temeljne aktivnosti hrvatske podružnice kompanije bit će izgradnja Svemirskog centra Hrvatska!  Zašto su izabrali baš Udbinu? U dokumentu se objašnjava kako su razlozi pristup i blizina turističkim sadržajima.


 

Foto: obzor2020.hr
Tekst: Index

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close