Zdravlje

ZDRAVA INICIJATIVA Prvašići jedne škole umjesto na stolicama sjede – na pilates loptama!

U osječkoj OŠ ‘Ivan Filipović’ prvašići testiraju pilates lopte u razredu, piše 24sata. Već se primjećuje da su koncentriraniji i pravilnije sjede, kaže učiteljica Ivana. I ravnatelj koristi loptu u svojem uredu.


Prvašići u Osnovnoj školi “Ivan Filipović” u Osijeku već se dva tjedna odlično zabavljaju na nastavi.

Dok slušaju svoju učiteljicu i razrednicu Ivanu Frančić, lagano cupkaju na pilates loptama, na kojima sjede za školskom klupom. Zadovoljniji su, sretniji, i iako sjede u klupi svakodnevno 4-5 sati, sad im to više nije naporno ni psihički ni fizički.

Super su lopte. Morali smo naučiti kako se na njima sjedi. Malo raširiš noge za bolju stabilnost i sjedneš više prema naprijed. Leđa se izravnaju. Ako sjedneš prema nazad, onda možeš pasti s nje. Malo smo i padali u početku, ali ništa strašno. Više ne padamo – uz smijeh nam objašnjava prvašica Gita Pešut.

Za zadovoljstvo svojih učenika zaslužna je upravo Ivana Frančić.

Sjedenje na loptama već postoji kao praksa u američkim školama, a primijenile su to i neke škole u Europi i kod nas. Čitala sam o prednostima sjedenja na loptama na nastavi, prezentirala to roditeljima svojih učenika, slažu li se da i mi to probamo. Uz pomoć roditelja došli smo i do sponzora, velike tvrtke za prodaju sportske opreme, koja nam je donirala 24 lopte. Djeca su bila oduševljena čim su stigle – kaže učiteljica Ivana.

Dodaje kako je svim učenicima prvo morala pokazati pravilno sjedenje na lopti.

Novu opremu i pravila shvatili su vrlo ozbiljno – paze da ih ne probuše, da je svaka na svome mjestu nakon što izađu iz učionice, tijekom odmora nema loptanja…

Više na 24sata.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close