Zdravlje

Zbog ovoga ćete prestati konzumirati gazirana pića

Dnevno konzumiranje zaslađenih napitaka poput gaziranih pića može dovesti do taloženja više masnoća u trbušnoj šupljini oko unutarnjih organa, pokazalo je novo američko istraživanje


Tzv. visceralno masno tkivo omata unutarnje organe poput jetara ili gušterače i utječe na funkciju hormona poput inzulina. Inzulinski poremećaj i razvoj otpornosti na inzulin blisko su povezani s dijabetesom tipa 2 i rizicima od srčanih bolesti.

‘Mnogo ranijih istraživanja proučavalo je vezu pretilosti i zaslađenih pića’, kaže voditeljica istraživanja Caroline S. Fox. i dodaje: ‘Proučavali smo raspodjelu masnog tkiva po tijelu, a posebno njegove promjene tijekom vremena.’

Fox s američkog Nacionalnog instituta za zdravlje otkrila je da su svi ispitanici tijekom vremena dobivali visceralno masno tkivo, no kod onih koji su često pili zaslađena pića to se događalo u većoj mjeri.

Više čitajte na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close