VijestiKarijera

Zbog ove pizze putuje se u Liku, radi se od lokalnih namirnica i totalni je hit među gurmanima

USPJEŠNA PRIČA IZ OTOČCA

Postoje dobre, sočne i korektne, ali i suhe, dosadne i zaboravljive, a postoje i pizze koje jednom kada kušamo, teško zaboravljamo.


Do sada smo imali prilike naići na nekoliko takvih primjeraka, fantastičnih napoletana i hrskavih romana, ali nikada do sada još nismo naišli na pizzu kakva se radi u Otočcu. Možda je to zato što je svaka pizza koja izađe iz peći u pizzeriji Ruspante napravljena od lokalnih, domaćih, a ne uobičajenih talijanskih sastojaka, možda zato što se kod pripreme ne slijede zacrtane recepture, nego se stvaraju svoje, a možda zato što je već prvi zalogaj njihove pizze s podlogom od ličke base u nama izazvao neobjašnjivi val sreće.

– Živimo u mjestu koje ima 300 stanovnika. U početku su nam govorili da nema nikakve šanse da sve ovo uspije, posebno zato što nismo htjeli otvoriti kafić u koji se dolazi na pivo na šank, nego smo htjeli napraviti mjesto gdje će dolaziti obitelji s djecom i gdje će onda dobiti vrhunsku uslugu i isto takvu hranu. U početku je bilo teško, ali znali smo što smo zacrtali i tako je moralo biti. Danas imamo pizzeriju u koju dolaze ljudi čak i iz gradova udaljenih dva sata vožnje, iz Zagreba, Zadra…” – govori Ante u pizzeriji Ruspante.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: jutarnji.hr | Foto: Pexels

Povezane objave

Back to top button
Close