LokalnaPolitika

Zlatko Ževrnja odustao od kandidature za župana

Nakon afere oko davanja koncesije za plažu Zlatni rat na Braču zagrebačkoj tvrtki Sport B, Zlatko Ževrnja, aktualni župan Splitsko-dalmatinske županije morao je kapitulirati i odustati od kandidature za još jedan mandat na nadolazećim lokalnim izborima, piše 24sata.hr


Iako se odustajanjem tvrtke Sport B zbog pritiska javnosti činilo da je Zlatko Ževrnja spašen, čini se je vrhu HDZ-a ova afera ipak bila previše. Nakon povlačenja tvrtke Sport B oglasio se ministar Oleg Butković potvrdivši da je tijekom dodjele koncesije županija prekršila nekoliko zakona. Poništio je dodijeljenu koncesiju, a ubrzo je Ževrnju na razgovor pozvao i sam premijer Andrej Plenković koji je prvi potvrdio da Ževrnja više nije u utrci za splitsko-dalmatinskog župana.

Odluku donio jutros, kao odgovoran član HDZ-a uvijek sam radio u duhu stranke, i županije i domovine. U ovoj situaciji, u svezi zadnje odluke županijske skupštine oko Zlatnog rata ne osjećam odgovornost po tom pitanju, ali zbog medijske percepcije koja se stvorila u javnosti ovo je duboko moralni čin kako ne bi nanio štetu stranci na lokalnim izborima. Moja ostavka je neopoziva ostavku, ali stavljam se stranci na raspolaganje i ne sumnjam u dobar rezultat na izborima“, kazao je Ževrnja.

Novi kandidat za župana, kako se i nagađalo, jest saborski zastupnik i dugogodišnji gradonačelnik Solina, Blaženko Boban.

Donosi 24sata.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close