VijestiTurizam

Završio otočki Advent: Dva dana izuzetne atmosfere i dobre prodaje, posjetitelja više od 1000!

Jedanaesti međunarodni Božićni sajam u okviru manifestacije Advent u Otočcu održao se proteklog vikenda u sportskoj dvorani Srednje škole u Otočcu.


Turistička zajednica Grada Otočca, uz supokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Grada Otočca, organizacijom ove manifestacije oživjela je dio bogate zanatske i trgovačke tradicije grada Otočca i Gacke.

Sajam je imao međunarodni karakter, a u dva cijela dana trajanja posjetilo ga je više od 1000 posjetitelja koji su i ove godine imali priliku uživati u širokoj ponudi tradicionalnih proizvoda i rukotvorina poput lokalnih delicija, božićnih ukrasa, nakita i prigodnih suvenira. Sajam se odvijao u veselom blagdanskom raspoloženju, a organizatori su pripremili i bogati kulturno-zabavni program koji je uključivao nastupe glazbenih skupina, modnu reviju, frizerski show i program za najmlađe.

Na svečanom otvorenju sajma  pozdravne govore su održali predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Otočac Joso Brajković i zamjenik gradonačelnika Grada Otočca Nenad Janković koji su se još jednom zahvalili posjetiteljima na danom povjerenju. Posjetitelje, koji su već od 10 sati imali priliku upoznati se sa svime što su izlagači pripremili, u Božićnu čaroliju u Gackoj je uvela ženska Klapa Senjkinje, nakon čega su sajamski ugođaj dočarali i TS Patrioti.

Program raznovrstan, a za djecu i 500 poklona

Pred kraj prvog dana sajma, na jedinstvenoj modnoj reviji skrivenoj iza naziva ”Unikatna priča”, Božena Mihajlović iz Donjeg Lapca u suradnji s još 4 žene predstavila je unikatne pletene i heklane modele, ali i nakit. Posebno je zabavno bilo na Frizerskom showu. Otočki frizeri i njihovi modeli pred očima brojne publike predstavili su  maštovite frizure i potvrdili kako frizerstvo nije samo posao, već prava umjetnost.

Drugi dan sajma tradicionalno je bio posvećen djeci. Roditelji s djecom su se u velikom broju odazvali na božićnu dječju predstavu Dolazak djeda Mraza, nakon koje su Djed Božićnjak i vilenjak  podijelili preko 500 poklona. Na Adventskim ručicama, radionici izrade božićnih ukrasa u organizaciji Gackog pučkog otvorenog učilišta, FD Otočac, klinci i klinceze su izrađivali božićne ukrase i razvijali maštu i kreativnost. Drugog dana sajma za dobru atmosferu su se pobrinuli Acoustic Trio Royal i Da Capo.

Na ovogodišnjem Božićnom sajmu u Otočcu je sudjelovalo 65 izlagača iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Svake godine se sve veći broj izlagača vraća u Otočac što pokazuje da Božićni sajam ima i vjernu publiku za kvalitetne proizvode koji dolaze iz cijele Hrvatske. Izlagači ističu kako je prodaja vrlo dobra, što znači i da je ideja sajma kao mjesta razmjene dobrih proizvoda i kontakata, pogođena. Gledajući ukupne brojke, procjene govore o brojci od nešto više od 1000 posjetitelja sportske dvorane u Otočcu kroz dva dana. S obzirom na ograničen budžet i uvjete organizacije, iz Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Otočac ističu kako su rezultatima zadovoljni, a mjesta za napredak uvijek ima i tome teže svake godine. Važno je da se napredak vidi, i broj posjetitelja neprestano raste.

Ove godine Advent u Otočcu popularan i na Facebooku

Ove godine se Advent u Otočcu prvi puta aktivno mogao pratiti i putem društvenih mreža. Na Facebook stranici “Advent u Otočcu” koja je postigla veliki uspjeh i zapažen doseg korisnika, korisnici su mogli saznati sve detalje vezane uz Advent u Otočcu te pratiti uživo putem Facebook Livea 0tvorenje Božićnog sajma, Frizerski show i dolazak Djeda Božićnjaka. Na sajmu su se mogle kupiti i brendirane Adventske čaše koje su postale veliki hit među posjetiteljima, a o svemu najbolje svjedoči fotogalerija Fotokluba Otočac.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close