Scena

Završeni su radovi na crkvi Sv. Duha u Mušaluku

Završeni su radovi na obnovi crkve Duha Svetoga u Mušaluku, piše lika-express.hr


Ovaj povijesni i kulturni biser Like, zahvaljujući odličnoj suradnji župe Svetoga Josipa u Ličkom Osiku, odnosno tamošnjeg župnika, velečasnog Luke Blaževića i Ministarstva kulture, pogotovo gospićkog Konzervatorskog odjela i voditelja Hrvoja Giaconija, dobila je ove godine novo krovište. Krov je prekriven šimlom od ariša koja garantira dugotrajnost.

Nastavak je to trogodišnjeg obnavljanja crkve za što je iz Ministarstva kulture izdvojeno ukupno 270,000 kuna, najviše upravo ove godine, 150,000. Radove je izvodila tvrtka BAB iz Otočca koja se već specijalizirala upravo za radove na ovakvim sakralnim objektima.

A crkva Duha Svetoga stara je čak 317 godina i povijesni je podsjetnik na ličkog velikana, popa Marka Mesića koji ju je sagradio 1700.-te godine, nakon što je potjerao Turke iz Like.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close