Scena

Završen Aurea fest u Požegi

Festivalom “Zlatne žice Slavonije” na kojemu je izvedeno 17 novih pjesama nakon sedmodnevnih priredbi završen je ovogodišnji “Aurea fest” u Požegi.


I posljednja festivalska priredba zbog vremenskih prilika održana je u dvorani „Grabrik“, a nastupe je pratilo više od 1500 ljubitelja tamburaške glazbe. Soliste je pratio Festivalski tamburaški orkestar pod vodstvom Zlatka Galika, a program vodili Melita Hrengek i Branko Uvodić.

Posjetitelji su najtoplije primili nastup TS „Salaš“, Cecilije, „Slavonskih dukata“, Štefa Jeršeka, Ćire Gašparca, Sanje Hajduković, TS „Zlatna dolina“, „Garavuša“, „Gazda“, TS „Od srca do srca“, „Begina“ i drugih.

Po tradiciji Radio Osijek svake godine dodjeljuje na festivalu nagradu za najslavonskiji tekst. Glazbena urednica tog radija Marina Ban uručila je nagradu Šimi Dominkoviću iz Vinkovaca, autoru pjesme „Sve češće dođem“ koju je lanjske godine na festivalu izveo njegov tamburaški sastav „Dike“.

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović proglasio je otvorenim natječaj za nove pjesme koje će biti odabrane za “Aurea fest” iduće godine.

Isti izvođači u nastavku večeri izveli su najuspješnije tamburaške pjesme sa prethodnih festivala u Požegi, te svoje hitove.

Završnici „Aurea festa“ prethodio je Festival popularne glazbe koji je donio također 17 novih skladbi, a izviđači su bili duet Štef Jeršek i Vlatka Kopić Tena, Stanko Šarić, Giuliano, Maja Šuput, Lidija Bačić, Geronimo, Marko Tomasović, Kumovi,I van Zak, Berny, Mate Bulić, Vigor, Dalmatino, Trio Gušt i drugi.

Obje večeri objavljene su na dvostrukom nosaču zvuka u izdanju „Campusa“, a požeški tamburaši „Zlatna dolina“ predstavili su video spot za skladbu „Oj Požego“.


Tekst: večernji hr

Slika: youtube com

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close