KolumneIntegralne muesli

Zavedi me do boli – zašto volimo “zločeste” tipove kao što je g. Grey?

Mnoge žene sanjare o romansi. Žele vlastitu bajku isprepletenu mirom i nemirom, ljubavlju koja je na korak do ludila. Žele na spomen imena jednog muškarca uploviti u ekstazu i vrtjeti se po krevetu maštajući o njegovim dugim prstima.  Da žene takvo što ne žele, gospodin Grey nikada ne bi bio toliko popularan, a E. L. James nikada ne bi prodala toliko primjeraka svog erotičnog štiva „Pedeset nijansi sive“.

Jeli E. L. James ispričala jednu bajku o kojoj mnoge žene maštaju? Dok se pripremam za drugi nastavak filma o seksualnoj vezi mlade i neiskusne Anastasie Steele i inteligentnog, nadasve privlačnog i tajanstvenog Christiana Greya, malo ću se pozabaviti prvim pisanim dijelom ove erotične trilogije (pisanim jer me film nije oduševio).

Već na početku knjige možemo osjetiti seksualni naboj koji je zarobljen među koricama. Anastasia je jedna sasvim normalna mlada žena kojoj godi pažnja muškarca (igrom sudbine radi se o vrlo inteligentnom, privlačnom i zagonetnom multimilijarderu). Mi žene često biramo upravo zagonetno, mračno i tajanstveno. Biramo ono što je uzbudljivo, svjesne koliko skupo možemo platiti taj izbor.

Nju je privukla njegova opsjednutost kontrolom i njegov izravan pogled u oči kojim nimalo ne pokušava sakriti svoju žudnju. Nijedna žena ne ostaje imuna na čovjeka koji zna što hoće i pritom to ne skriva. Zapovjednički nastrojen, izvana hladan i bahat, a istodobno vrlo zaštitnički nastrojen i direktan. Mnogo puta je upozorio na svoju lošu stranu tražeći od nje da pobjegne, ali joj bijeg nije omogućio. Upozorio ju je nekoliko puta da će je povrijediti, ali se usudio željeti da ostane. I ona je ostala, ponavljajući sama sebi da leti kao moljac na svijetlo.

Privlače li žene loši muškarci? Kako to da pored dobrog čovjeka mi prvo pogledamo nevolju? Loši muškarci kao da nose sa sobom miris svoje nevolje u zraku. Mogu se nanjušiti na kilometar, a mi žene često igramo na kartu naivnosti. Imajući na umu da je loš, ona ga još više želi. Zašto? I muški je rod primjetio kako loši momci često bolje prolaze. Žene vole biti spašene, ali još im je draže spašavati, eto zašto. Tu nastaje potreba za njegovom boljom stranom, a to je pomalo i izazov koji je sam po sebi uzbudljiv i nosi određenu dozu strasti.

Postoje muškarci kao što je Christian Grey. Ogoljen, u svoja četiri zida pokazuje koliko je izgubljen, tužan i bolno usamljen (opis iz knjige). Dakle, jesu li žene poludjele za erotikom, Christianom ili ženom koja uništava sebe pokušavajući doprijeti do muškarca koji je potpuno, kako bi Anastasia rekla, sjeban? Nije on dobar niti je loš. On je pedeset nijansi sive.  Željela je iz njega izvući više. One koje su imale takvog muškarca vrlo dobro znaju one osjećaje koji se kriju na posljednjoj strani. Duša je poput ispuhanog balona, sama u vlastitom porazu. Teško je u pedeset nijansi pronaći onu u kojoj crno i bijelo žive u simbiozi.

Danas seks sve prodaje, ali u pozadini ove priče krije se odnos između dvoje ljudi koji je vrlo realan. Nakon čarobnjaka, zmajeva, vampira i vukodlaka došlo je vrijeme da nas zavede jedan običan ljudski par koji nam otkriva da je za ljubav uvijek potrebno dvoje i da se bez kompromisa ljubav ne može graditi.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close