Zdravlje

Zašto zimi izgledamo starije?

Manjak sunca znači i manjak vitamina D, a to utječe kako na lice tako i na raspoloženje jer je povezan s lučenjem hormona sreće. Grijanje i hladnoća ne čine nam uslugu kad je ljepota u pitanju, piše 24sata


 1. Imamo podočnjake

Podočnjaci su zimi znatno izraženiji nego ljeti, i imalo ih je 82 posto žena, a ljeti samo 38 posto, pokazalo je jedno istraživanje. Manjak vitamina D i K ima negativan efekt na pojavu podočnjaka i nadutih očiju. Zbog toga žene mogu izgledati starije i za 4 godine – ispričao je anti-aging stručnjak dr. Mark Binette Telegraphu.  Od podočnjaka više pate žene svjetlije puti pa je tom području potrebno posvetiti veću pažnju prilikom šminkanja.

2. Kosa vam ne izgleda zdravo

Grijanje, hladnoća, niska vlažnost i statički elektricitet faktori su koji će za vrijeme hladnih dana vašu kosu učiniti poprilično neprivlačnom. Pokušajte je hraniti prirodnim maskama kako bi joj povratile sjaj i živost, savjetuje Reader’s Digest.

3. Tamne boje vam ne čine uslugu

Zimi inače većina žena nosi nešto tamnije nijanse, uglavnom zato što takve boje i prevladavaju u trgovinama, ali i zato što je to siguran izbor. No tamne boje poput crne i sive vas ujedno i čine vizualno starima, pogotovo u sivom i tmurnom jesenskom i zimskom okruženju.  Kako biste unijeli živost u svoj outfit posegnite za vedrijom bojom šala, statement ogrlicom ili šarenom kapom.

Više na 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close