Zašto žene ne mogu dosegnuti vrhunac tijekom seksualnog odnosa?

Iva Biondić

Neke žene ne mogu dosegnuti vrhunac tijekom seksualnog odnosa, zbog čega se osjećaju posramljeno i preplašeno. Za to mogu biti zaslužni problemi sa srcem i cirkulacijom, no mnogo su češći ovi “bezopasni” uzročnici


1. Ne dobivate dovoljno stimulacije
Klitoris je obično glavna zvijezda orgazma. “Oko 70 posto žena postiže vrhunac kroz direktnu stimulaciju klitorisa, a ne kroz vaginalnu penetraciju,” otkriva dr. Alyssa Dweck iz Mount Sinai School of Medicine. Upravo zato treba se posvetiti ovom osjetljivom dijelu tijela, kako tijekom samozadovoljavanja, tako i seksualnog odnosa.

2. Dobivate previše stimulacije
Klitoris je jedna od najosjetljivijih točki na ženskom tijelu, a ima čak 8.000 živčanih završetaka. Premalo stimulacije na ovom dijelu tijela može biti jednako loše za postizanje organizma, kao i pretjerana i preagresivna stimulacija.

“Ako vam direktni kontakt ne odgovara, dodirujte klitoris kroz neku nježnu tkaninu poput svile, ili svojeg partnera zamolite da bude nježniji s dodirima,” predlaže ginekologinja iz New Yorka.

3. Patite od tjeskobe ili depresije
Nemogućnost postizanja orgazma može biti povezan i s mentalnim bolestima. Osobito ako patite od tjeskobe ili depresije, te uzimate lijekove za ova stanja.

“Neurotransmiterska kemikalije poput serotonina i dopamina igraju važnu ulogu prilikom postizanja orgazma, ali isto tako na njih utječu lijekovi protiv tjeskobe i depresije,” ističe dr. Dweck.

Ne osjećajte stid ako i vi patite od posljedica takvih lijekova. Otvoreno porazgovarajte s liječnikom i zatražite promjenu terapije koja će vam bolje odgovarati.

Više čitajte na zadovoljna.dnevnik.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u