Zdravlje

Zašto je zdravije spavati u hladnoj sobi?

Ljudi koji spavaju s otvorenim prozorima i u sobi smanjuju temperaturu radijatora, zdraviji su i imaju više energije, pokazalo je američko istraživanje, piše 24sata


Temperatura u spavaćoj sobi ima veliki utjecaj na čovjekovo zdravlje”, tvrdi voditelj istraživanja dr. Christopher Winter, medicinski direktor centra Neurology & Sleep Medicine u Charlottesvilleu. San nastupa kad se tijelo umori i spusti se tjelesna temperatura. Hladnija soba pomaže da lakše zaspite i kvalitetnije spavate, dodaje ovaj liječnik.

Idealna temperatura za san je 18 stupnjeva Celzijevaca, a četiri su glavna razloga zašto je bolje spavati u hladnijoj sobi.

1. Lakše ćete usnuti

Određeni oblici nesanice nastaju zbog problema s reguliranjem tjelesne temperature. Hladnija soba omogućit će tijelu da se umiri i ohladi, a time i lakše usne. To će omogućiti i dublji, kvalitetniji san.

2. Izgledat ćete mlađe

Ukoliko je u sobi toplije od 21 stupnja tijelo će slabije otpuštati melatonin, jedan od najboljih anti-age hormona u tijelu. Kad čovjek zaspi u potpunoj tami i padne mu tjelesna temperatura, tijelo će otpuštati melatonin i potaknuti lagano hlađenje organizma.

Više na 24sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close