ModaLifestyle

Zašto se ženske i muške košulje kopčaju različito?

Gumbi na muškim i ženskim košuljama nalaze se na suprotnim stranama pa se zato košulje drugačije kopčaju i to vjerovatno svatko od nas zna. Međutim, znate li zašto je to tako?


Postoji pet teorija koje pokušavaju dati objašnjenje na ovaj “misterij”, a sad je na vama da odaberete koja najviše “drži vodu”.

Žene iz visokih društvenih slojeva nisu se same odijevale

Ovo je jedan od najčešće spominjanih razloga zašto se ženske košulje kopčaju na lijevu stranu. Naime, sluškinjama dešnjakinjama tako je bilo lakše zakopčati košulje i bluze bogatih dama kojima su pomagale da se odjenu. Ipak, postoje neke nejasnoće u vezi ove teorije, jer su u 17. i 18. stoljeću i muškarce također odijevali sluge. Nadalje, gumbi su na ženskoj odjeći bili rijetki sve do 18. stoljeća, a isključivo na lijevu stranu počeli su se stavljati poslije 1860. godine.

Cijeli članak pročitajte na hr.n1info.com

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close