Kućni ljubimci

Zašto psi zavijaju?

Možda ste mislili da samo vukovi i psi zavijaju pa bi vas moglo iznenaditi da neki majmuni i miševi to također rade. Vukovi zavijaju iz tri razloga – teritorijalno upozorenje drugim vukovima, dozivanje pripadnika svog čopora te održavanje kontakta s pripadnicima čopora koji nisu u blizini, piše Tportal


Vukovi gotovo uopće ne zavijaju tijekom podizanja mladunaca da drugi grabežljivci ne bi otkrili gdje im se nalazi leglo.

Osim vukova, kojoti, čagljevi i psi zavijaju. U slučaju pasa zavijanje nije pravo jer nije dovoljno glasno i ne traje dovoljno dugo. Psi često zavijaju zbog toga što njihovi vlasnici obraćaju pažnju na takvo glasanje. Mnogi ljudi čak takvo glasanje nazivaju pričanjem.

Neki psi zavijaju kad se žele pariti, drugi pak to čine kao odgovor na neočekivane slične zvukove poput sirene. Psi koji ne zavijaju najčešće proizvode slične zvukove. Aljaški malamuti i sibirski haskiji imaju najsličnije zavijanje vučjem.

Više na Tportal

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close