ObrazovanjeKarijeraIzdvojenoPromo

Zašto odabrati baš zanimanja iz sektora elektrotehnike i računalstva?

GOSPIĆ

Elektrotehničar, elektroinstalater, elektromehaničar, tehničar za mehatroniku, tehničar za elektroenergetiku, elektroničar, telekomunikacijski monter i autoelektričar, zanimanja su iz sektora elektrotehnike i računalstva koja će od nove školske godine svim učenicima u Strukovnoj školi Gospić, a zahvaljujući projektu „KaRijERA i JA“, donijeti boljitak i pripremiti ih da postanu konkurentna i tražena radna snaga na tržištu rada.

Projektom „KaRijERA i JA“, čiji je nositelj Tehnička škola Karlovac, a partneri, između ostalih, Strukovna škola Gospić, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Srednja škola Slunj te Obrtnička i tehnička škola Ogulin, bit će omogućeno svim polaznicima stjecanje znanja i vještina iz odabranog smjera temeljenog na praksi, kako bi se učenike što kvalitetnije pripremilo za tržište rada.

Tako će učenici Strukovne škole Gospić moći svoja znanja primjenjivati u novoopremljenim prostorijama Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac, u kojima će biti smještena najsuvremenija oprema, a studijskim putovanjima i posjetama partnerskim tvrtkama iz prve ruke će vidjeti kako ti poslovi izgledaju.

Sve to za cilj ima jačanje kompetencija, vještina i znanja mladih ljudi. Ovim projektom naglasak se stavlja na praktičnu nastavu, što svijet elektrotehnike i računalstva još više približava učenicima. Modernizirani sustav obrazovanja obuhvatit će i redovite učenike s teškoćama koji će dobiti priliku obrazovati se za elektrotehničara ili mehatroničara.

Kako bi mogli prenositi nova znanja učenicima, i odgojno-obrazovni radnici kroz projekt „KaRijERA i JA“ steći će dodatne vještine i kompetencije.

Strukovno obrazovanje učenicima otvara mogućnost rada nakon školovanja, nastavak obrazovanja i cjeloživotno učenje, ali važno im je približiti mogućnosti koje imaju.

Pred upise u srednje škole, upoznajte se s projektom „KaRijERA i JA“.

*Sadržaj publikacije / emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehničke škole Karlovac. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close