VijestiZdravlje

Zašto nije dobro uklanjati stidne dlačice?

U posljednjih nekoliko godina brazilska depilacija je postala toliko popularna da je teško pronaći žene koje imaju nešto dlačica među nogama.


No, je li pametno uklanjati stidne dlake? Stručnjaci kažu da nije. Objašnjavaju da te dlačice, kao i obrve ili trepavice, imaju neku ulogu na tijelu – nisu izrasle tek toliko da bi žene imale što brijati, čupati itd.

Svrha stidnih dlaka je spriječavanje prolaska stranih tijela i bakterija do vagine te ulaska u nju. One djeluju kao svojevrstan filter koji sve to zadržava na sebi. Osim toga, dlake pomažu u regulaciji tjelesne temperature na tom dijelu tijela. Bez stidnih dlaka spolovilo je sklonije infekcijama.

Ipak, mnoge žene će riskirati infekcije samo kako bi bile u trendu, odnosno da im “frizurica” bude kakvom su je zamislile.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close