Kućni ljubimci

Zašto ne bismo trebali kupovati pse sa skraćenim njuškama?

Britanski veterinari izdali su upozorenje kojim su sve potencijalne vlasnike pasa pozvali da ne kupuju engleske i francuske buldoge, Shih Tzue, mopsove i ostale tzv. brahiocefalične pasmine pasa. U tome su ih podržale i vodeće britanske udruge za zaštitu životinja!


Razlog?

Kako navodi bbc.com riječ je o psima prepoznatljivima po širokim glavama, kratkim vratovima i skraćenim njuškama. To nije njihov prirodan izgled, već je isti posljedica intenzivnog selektivnog uzgoja.

Laički rečeno, kako bi se dobili psi koji su izgledom što savršeniji propisanom kinološkom standardu, nešto im se moralo oduzeti, a skraćivanjem njuške oduzela im se mogućnost normalnog disanja, gutanja, spavanja i mnogih drugih aktivnosti.

Pročitajte više na index.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close