Kućni ljubimciLifestyle

Zašto nas psi gledaju u oči dok obavljaju nuždu?

Psi su mnogo više od životinja, a sigurno postoje stvari koje ste se o njima uvijek pitali. Donosimo vam osam čudnih navika vaših najdražih ljubimaca:


1. Pogled dok vrši nuždu

Psi se osjećaju vrlo ranjivo dok vrše nuždu i razlog zbog kojeg gledaju u svoje vlasnike je taj kako bi provjerili da ih vlasnici drže na oku. To znači da pas zaista vjeruje svome vlasniku.

2. Šetanje pri vršenju nužde

Pas ponekad napravi nekoliko koraka dok kaka kako bi potaknuo rad crijeva.

3. ‘Zakopavanje’ hrpice fekalija

Nakon što obavi svoje, pas najčešće stražnjim nogama nekoliko puta ‘zakopa’ hrpicu koju je napravio. Psi to vide kao pospremanje, ali i označavanje teritorija.

4. Neodlučnost

Psi ne vrše nuždu samo zato što moraju – to je njihov način ‘ostavljanja poruka’. Ukoliko neko mjesto nije dovoljno dobro, pas će produžiti baš u trenutku kad vi pomislite da je spreman na ‘pražnjenje’.

5. Vrtnja

Prije kakanja, psi se vrte u obliku broja osam. Rade to kako bi provjerili da je odabrano mjesto sigurno za kakanje.

6. Kompas

Jeste li ikada primjetili da se psi pri vršenju nužde okrenu prema sjeveru ili jugu, rijetko prema zapadu ili istoku? Nitko još nije siguran zašto to točno rade, ali pretpostavlja se da su osjetljivi na magnetska polja.

7. Konzumiranje vlastitih ili tuđih fekalija

Ovo je vjerojatno nešto što ste primjetili, ali nemate pojma što znači – vaš pas jede svoje ili fekalije drugih pasa. Coprophagia ime je ‘navike’ jedenja fekalija, a znači da vaš pas hranom ne unosi dovoljno hranjivih tvari.

8. Skrivanje

Neki se psi pri vršenju nužde skrivaju od vlasnika i okolnih ljudi ili životinja kako bi se u tom trenutku osjećali zaštićenije.


 

Komentari

Komentara


Izvor: net.hr | Foto: pixabay

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close