Zdravlje

Zašto muškarci žensku ljubaznost zamjenjuju s flertom?

Koja se žena nije našla u situaciju da je razgovarajući s muškarcem bila samo pristojna i ljubazna, a on je bio uvjeren da flertuje s njim? Istina, muškarci često žensku pristojnost i ljubaznost zamijene s flertom, a sada je i znanstveno dokazano zašto je tako


Razgovarate s muškarcem pristojnim, srdačnim, potpuno neromantičnim tonom, a on je uvjeren da flertujete s njim – poznat vam je ovaj scenarij?

I niste jedina! Riječ je o široko raširenom fenomenu poznatom kao seksualna zabluda. Čak 90 posto žena naleti na muškarca koji ljubaznost zamijeni s flertom, što je puno više nego za muškarce.

Tim norveških psihologa pozabavio se ovim romantičnim misterijem i zaključio da bi odgovor na njega mogao ležati u – evoluciji. Naime, muškarci se evoluirali na način da i najmanji ženski znak pažnje dožive seksualno kako ne bi propustili priliku za reprodukcijom. Ako žena zaista flertuje, postoje šanse da muškarac ima djecu s njom i da prenese svoje gene.

Žene, s druge strane, evoluirale su tako da puno slabije percipiraju seksualni interes jer spetlja li se s krivim muškarcem žena riskira trudnoću i odgajanje djeteta bez pomoći muškarca. Također, ne želi propustiti priliku za prokreacijom s drugim, boljim muškarcem koji joj više odgovara.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: 1mhowto.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close