VijestiPolitika

Zašto je ministar Goran Marić otišao iz Vlade?

Problemi zbog kojih je Goran Marić u konačnici i odstupio, počeli su prije tri mjeseca


I to s vikendicom u Živogošću koju je kupio prije sedam godina. Marić je naveo kako vrijedi 850 tisuća kuna, iako je tržišna vrijednost nekoliko puta viša. Ubrzo se doznalo i za još neke sporne nekretninske poslove, koje danas istražuju USKOK i policija. No, prije svega toga – prva afera zbog koje se ministar Marić morao opravdavati medijima – bila je povezana s njegovim bratom.

Zaposlenje brata u HŽ-u

Čim je stupio na dužnost, Gorana Marića prozivalo se zbog brata Svetimira. Točnije, zbog njegova zaposlenja u tvrtki u sastavu HŽ-a u kojoj je na kraju dao ostavku, a potom se zaposlio u ZET-u.

“Moj brat ne treba brata da ga vodi kroz njegov životopis. Njegov životopis je čist, pitam se je li u Hrvatskoj uopće poželjno imati brata? Je li zabranjeno imati brata. A čuo sam i opasku da sam se u korizmi odrekao brata. U korizmi se nemam potrebe ničega odricati – a brata se nikada neću odreći”, rekao je u ožujku 2017. godine bivši ministar državne imovine Goran Marić.

Ljetnikovac u Živogošću

Pravi problemi počeli su u travnju. Prvo je otkriven ljetnikovac u Živogošću. Točnije, da ga je Marić prikazao jeftinijim nego što jest, kasnije i da je kupljen od poduzetnika Zvonka Šarića čija je tvrtka lani upravo od Marićeva ministarstva kupila vilu u kojoj je bio bivši ured predsjednika Mesića. Marić je tada sve prebacio na bande.

Kod mene nema tajni, nema misterioznosti. A to se ne mogu ovi huškači nikako s tim pomiriti, čak neki ne mogu ni skriti oduševljenje javno objavljujući jer upravo ti su izravno prodavali i davali u zakup prostore“, rekao je u travnju ove godine bivši ministar državne imovine Goran Marić.

Apartmani na moru

Ubrzo je otkriveno kako je Marić od Šarića kupio i apartmane na moru koje je prodao i nije ih prijavio u imovinskoj kartici.

“Sve što sam stekao, stekao sam na zakonit način. To je vidljivo iz otpremnina gdje sam bio i nagrada koje sam dobivao”, rekao je početkom srpnja bivši ministar državne imovine Goran Marić.

Kuća u Remetama

Goran Marić u imovinskoj kartici ima 2 stana. Dvije garaže. Kuću na moru i građevinsko zemljište. Sve zajedno procjenjuje se na 2,7 milijuna kuna. Upisao nije ni kuću u zagrebačkim Remetama koja je u vlasništvu supruge. U imovinskoj kartici stoji samo zemljište od 1000 četvornih metara – vrijedno milijun kuna.

Posljednja afera u koju je upleten njegov sin, Crkva, ali i čudni nekretninski odnosi – na kraju je bila presudna.

Jedini sin jedinog dužnosnika kojeg se propitkuje gdje živi i je li kupio stan ili nije, odnosno lažno se objavljuje da je kupio stan – je moj sin. Moj sin nažalost nije kupio stan, on je u najmu, uredno plaća najam već 7-8 mjeseci“, rekao je prije nekoliko dana bivši ministar državne imovine Goran Marić

Komplicirane odnose sada pokušavaju rasvijetliti policija i USKOK. Po završetku izvida, znat ćemo hoće li se protiv Marića i službeno otvoriti istraga.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close