Scena

Zašto Disneyjeve junakinje nemaju majke?

Jeste li primijetili da u većini Disneyjevih filmova glavni likovi ili izgube roditelje ili se roditelji, naročito majke, jednostavno ne spominju? Dugogodišnji Disneyjev producent Don Hahn otkrio je zbog čega je tako. Prenosi zadovoljna.dnevnik.hr


Svatko tko je gledao Disneyjev crtić “Mala sirena” sigurno se sjeća da Arielinog njenog oca, kralja Tritona, ali što je s njenom majkom? Arielina majka, kraljica Athena pojavljuju se tek u nastavku crtića u kojem je prikazano djetinjstvo Male sirene i u kojem doznajemo da je Athena poginula dok je Ariel bila djevojčica.

Takva sudbina zadesila je mnoge majke Disneyjevih junakinja, a u nekim pričama ne spominje se niti jedan roditelj ili se roditelji, naročito majke, pojavljuju vrlo kratko.

Dugogodišnji Disneyjev producent Don Hahn objasnio je što je tome razlog. Postoje dvije teorije od kojih jedna ima veze s praktičnošću, a druga s tužnom pričom iz prošlosti Walta Disneyja.

Disneyjevi filmovi traju 80 ili 90 minuta i govore o odrastanju. Govore o onom danu u tvom životu kada moraš prihvatiti odgovornost. Najjednostavnije rečeno, postići da likovi odrastu ide puno brže ako izostavite roditelje. Bambijeva majka je ubijena i on mora odrasti. Belle iz Ljepotice i zvijeri ima samo oca, ali on se izgubi pa Belle mora preuzeti njegovu ulogu. Na taj način priča se ubrzava, ispričao je Hahn u intervjuu za Glamour.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close