Lifestyle

Zaštitite svoj bicikl od lopova lokotom koji vas prepoznaje

Elegantni lokot bez ključanice novi je zaštitnik vaše imovine koji funkcionira u paru s mobitelom, a u slučaju da tehnologija zakaže otključava ga omiljena pjesma.


Ako ste jedan od onih koji cijeli život gubi ključeve, Noke – lokot koji se otvara bez ključa, pravi je gadget za vas. Ovaj elegantni uređaj proizvod je tvrtke Fuz Designs, a zamišljen je kao član sve popularnije obitelji ‘Interneta stvari’, odnosno tako da se njime upravlja bežičnom tehnologijom, u ovom slučaju Bluetooth vezom (4.0) s vašim pametnim telefonom.

Aplikacija omogućava i dijeljenje vlasništva pa tako možete ‘kombinaciju’ povjeriti i prijatelju.

Lokot prepoznaje svog ‘vlasnika’ već na četiri metra i nije potrebno vaditi telefon da bi ga se otključalo, a prema industrijskim standardima čvrstoća na skali od jedan do 10 procijenjena  na sedam što znači da su potencijalnom kradljivcu potrebna kliješta za njegovo probijanje.

Pomisao na povezivanje Bluetoothom u mnogima stvara osjećaj nelagode, pogotovo u  slučaju kada nepouzdanost veze može dovesti do situacije da ne možete pristupiti zaključanoj imovini, na primjer, biciklu. Ili još gore, što ako se baterija isprazni?

Naravno, postoji i plan B otključavanja koji se postavlja pri inicijalnom pokretanju uređaja, a predstavlja kombinaciju od šest do 16 pritisaka lokota koji čak mogu biti i u ritmu omiljene pjesme.

Sam lokot također ima svoju bateriju poput onih za satove i trajnost joj je otprilike godina dana, a predviđen je i scenarij njene zamjene u kritičnim situacijama. Ovaj bondovski gadget bit će dostupan u prodaji od lipnja po cijeni od 55-60 dolara.


 

Foto: Fuz Design
Tekst: 24 sataČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close