KarijeraIzdvojeno

Zapovjednik Ostović: “Vatrogasci, hvala vam! Dokazali ste da možete odgovoriti na svaki izazov”

Nakon 14 dana provedenih u sanaciji potresom razrušene Petrinje, vatrogasci iz Ličko – senjski vatrogasci su se vratili svojim kućama.


Poruku koju je tim povodom uputio Hrvoje Ostović, zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije , prenosimo u cijelosti:

Nakon 14 dana provedenih u sanaciji potresom razrušene Petrinje ličko – senjski vatrogasci su se vratili svojim kućama.

Kroz četiri smjene koje su izvršavale zadaće izmijenilo se ukupno 95 vatrogasaca sa 42 vatrogasna vozila iz Ličko – senjske županije.

O izvršenim zadaćama i svim ostalim aktivnostima i sposobnostima vatrogasaca izrečeno je i napisano mnogo, kako od samih vatrogasaca tako i od javnih medija zbog čega će statistika ovdje biti preskočena.

Nakon stotina saniranih krovova i dimnjaka, teških uvjeta rada, nakon dva ozlijeđena vatrogasca i nakon kvarova na tehnici i vozilima možemo reći da je zadaća i zapovijed izvršena, da su svi ljudi zdravi i da su se sretno vratili svojim obiteljima, ali i da su spremni na povratak u Petrinju ukoliko se to od njih zatraži.

Zbog svega navedenog, izražavam veliku zahvalu svim vatrogascima koji su boravili na području Grada Petrinje tijekom proteklih 14 dana. Hvala im što su ostavili svoje obitelji i što su blagdane proveli pomažući drugim obiteljima kojima je potres potpuno uništio blagdane, njihovu sadašnjost i predodredio ih za neizvjesnu budućnost. Hvala Vam na humanosti.

Vatrogasci iz Ličko – senjske županije angažirali su se u nikada većem broju i to je snažni jamac sigurnosti i potpore svekolikom puku Ličko – senjske županije. Kao županijski vatrogasni zapovjednik ne mogu zahvaliti u ime svih građana naše županije, iako je to najmanje što vatrogasci sada zaslužuju, ali ovim tekstom mogu informirati svekoliki puk, potaknuti reakciju i pozvati sve građane da u ovakvim velikim i nemilim situacijama kao što je potres koji je razrušio Banovinu prepoznaju vatrogasce kao snažnu, samodostatnu, iskonsku, učinkovitu i profesionalnu pomoć, a potom im mogu i sami zahvaliti na svemu što čine, kao što su to učinili mnogobrojni građani Petrinje. Ne želimo da nam više ikada itko zahvaljuje iz razloga iz kojeg su nam zahvaljivali stanovnici Gunje 2014. godine ili stanovnici Splita 2017. godine ili stanovnici Petrinje 2021. godine. Želimo da građani u vatrogascima vide partnere koji su uvijek negdje tu u blizini, spremni, organizirani i sposobni pomoći u svim situacijama jer oni to stvarno jesu.

Svim ličko – senjskim vatrogascima, a poglavito onima koji su boravili u Petrinji proteklih 14 dana – VELIKO HVALA!

Ponosan sam na sve vas. Dokazali ste da možete odgovoriti na svaki izazov koji se pred vas stavi i to je veliki jamac sigurnosti.

VATROGASCI, HVALA VAM!

Zapovjednik VZŽ Ličko – senjske
Hrvoje Ostović

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Hrvoje Ostović

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close