ZdravljeIzdvojeno

Zapovjednik Ostović: “Lički vatrogasci su se dobro organizirali, u Petrinju su stigli u 19 sati i pregledavaju objekte”

Razoran potres s epicentrom kod Petrinje koji se jučer u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske, iza sebe je ostavio niz uništenih objekata.


U ispomoć kolegama na području Petrinje su upućene vatrogasne snage iz cijele Hrvatske, a među njima se nalaze i vatrogasci iz Ličko-senjske županije.

Sinoć smo razgovarali sa Hrvojem Ostovićem, zapovjednikom vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije, koji kaže da je na područje Petrinje poslano 40 ličkih vatrogasaca s jedanaest vatrogasnih vozila. Odmah nakon potresa zapovjednik Ostović je postrojbe stavio u pripravnost te su već bili spremni kad je stigla zapovijed glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića. Radi lakše organizacije u Korenici je bilo zborno mjesto odakle su nakon kratkog brifinga krenuli svi zajedno prema Petrinji.

“Skupili smo se iz osam postrojbi – DVD Gospić, DVD Pazarište, DVD Otočac, DVD Novalja, DVD Senj, Javna postrojba iz Senja i Plitvičkih jezera i DVD Plitvička jezera”, kaže Ostović te dodaje da su lički vatrogasci dosada, kad su išli na dislokacije po Dalmaciji i Gunji, uvijek slali 20-tak ljudi. Ovaj put je otišlo 40 vatrogasaca jer je u Petrinji potrebno “puno ruku”.

“Dečki su tamo stigli u 19 sati, odmah su dobili zadaću u Ulici Gromova. Vatrogasci obilaze sve objekte i provjeravaju gdje koga ima. Tamo ima dosta starih objekata koji su napušteni, to treba sve obići. Noć je pa je sve puno teže raditi, a ujutro će vjerojatno biti konkretnije zadaće.”

Ostović će se danas pridružiti kolegama na terenu u Petrinji te kaže da su se lički vatrogasci dobro organizirali kako bi i Ličko-senjska županija ostala pokrivena.

Neke postrojbe nismo dizali, postoji mogućnost da bi moglo poplaviti Kosinj pa će tu trebati naša asistencija. I noć prije je Gospić imao dosta intervencija zbog poplave i bure pa smo morali to nekako organizirati da možemo sve izbalansirati”, rekao je Ostović za Lika Club.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close