Turizam

„Zapostavljanje Lika cave trekka-a neutralizirat ćemo akcijom“

Iako Račić generalno nije zadovoljan razvojem Lovinca ne može sakriti činjenicu da u ovu općinu dolaze investitori koji upravo u općini vide svoj servis i desnu ruku.


„Vremena se mijenjaju. Moramo se okrenuti prema gospodarstvu. Nastojimo privlačiti investitore i dati im pogodnosti i to puno pogodnosti, no Lika je daleko od većih tržišta pa su pomaci mali“-govori Račić.

Lovinac je imao jedan izvrstan projekt, projekt naseljavanja kojim je u ovu općinu došlo tridesetak obitelji.

„Danas su ta djeca u školi, a bili smo na rubu izumiranja. S pozitivnom klimom i dobrim pristupom prema ljudima oni nam se doseljavaju, a ono što je najvažnije mladi ne odlaze“– pomalo ponosno svjedoči nam Račić.

Investitorima poručuje da prema njima ne postoje nikakvi uvjeti jer oni mogu postavljati uvjete Općini a ne Općina njima.

„ Uskoro kreće gradnja jedne pilane, potom sirane i mljekare,a onda i raznih drugih projekata. Investitori su za mene carevi, za mene je onaj tko će otvoriti pet radnih mjesta veličina“– kaže Račić.

Uz Lovinac se već godinama veže jedan veliki turistički projekt, Sveto Brdo. Tom projektu treba i politička volja koju Lovinac, kaže Račić, s razine županije nikada nije imao.

„Tu je stalno bio otpor koji nikako ne mogu zamisliti. No o tome neka razmišljaju oni koji stvaraju neshvatljivi otpor. Projekt je živ, i ja sam siguran u njega, bez obzira bio on realiziran za 5,10 ili 15 godina“.

U međuvremenu općina Lovinac realizira male turističke projekte, od uređenja 250 kilometara biciklističkih staza, preko uvođenja električnih bicikla, pa do otvaranja zip-line i sanjkališta na Cvituši, svjedoči nam Račić koji je prije godinu dana turizam vidio kao kartu sa 100 praznih polja, do sada je popunjeno 15 polja,a uskoro će biti sva, slikovit je Račić koji razvoj ličkog turizma vidi u povezanosti Like koje do sada nema.

„Na tome bi trebala raditi županija, jer dobar projekt u bilo kojem dijelu Like reflektira se i na neki drugi dio naše županije“- kaže Račić koji kao neshvatljivu situaciju vidi političko zapostavljanje subotnjeg Lika cave trekk-a u Perušiću.

„Ne mogu vjerovati da netko to ignorira, no takvu situaciju neutralizirati ćemo akcijom“– ističe Račić.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close