Tech

Započinje projekt “NOVALJA ČIST GRAD”

U petak, 21. travnja, u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Novalji, bit će predstavljen projekt „Novalja čist grad“. Radi se o iznimno značajnom projektu u koji će biti uključena čitava društvena zajednica Grada Novalje, koji će trajati narednih 30 mjeseci.


Projekt „Novalja čist grad“ doprinijet će ekološkoj čistoći i održivosti otoka te prvenstveno djelovati na svijest građana. Konačni cilj je osigurati da građani sustavno odvajaju i recikliraju preko 50% otpada, što bi postala i zakonska obveza. Nakon odvajanja, otpad će prema svim standardima, biti pravilno zbrinut i recikliran.

Plan gospodarenja otpadom kroz projekt će se pravilno iskomunicirati svim ciljnim skupinama, što će voditi povećanju primarne selekcije, odnosno odvajanju već od najranije dobi i u svakom domaćinstvu. U projekt su uključeni i iznajmljivači koji moraju djelovati na svoje goste, građevinski sektor, poljoprivrednici, vikendaši kao povremeni stanovnici otoka, odnosno svi koji ovdje borave i stvaraju otpad.

Navedeni cilj od 50% jedini su do sada uspjeli doseći građani otoka Krka, čiji su rezultati najbolji u Hrvatskoj. Zbog toga će se ova dva otoka povezati te će u narednih 30 mjeseci niz eksperata i aktivista s Krka doći u Novalju kako bi pružili znanje i podršku. Nositelji suradnje su volonteri udruge Eko Kvarner.


 

Komentari

Komentara


Izvor: PR | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close