Lifestyle

Započeo još jedan međunarodni projekt za mlade u Lici!

Od 12. do 18. travnja 2017. održava se međunarodna razmjena mladih pod imenom „Nature is future“ (Priroda je budućnost) u sklopu programa Erasmus+ Europske unije u Edukacijskom centru Hrvatske škole Outward Bound u Velikom Žitniku kraj Gospića.


Projekt je okupio 27 mladih, u dobi od 15 do 24 godine iz Hrvatske, Španjolske, Litve, Češke i Slovačke. Mladi polaznici uče na neformalan način o važnosti očuvanja okoliša, održivom razvoju, životu u skladu s prirodom i korištenju prirodnih resursa u svakodnevici, te aktivnom i zdravom načinu života u srcu Like.

Projektnu ideju začeli su sami mladi Gospićani koji su sudjelovali u prošlogodišnjoj razmjeni mladi, također u organizaciji Hrvatske škole Outward Bound i izrazili želju da ponovo ugoste vršnjake iz drugih europskih zemalja kako bi im pokazali svoj kraj i način života povezan s prirodom.

27 mladih iz 5 europskih zemalja posjetiti će park Grabovača, sudjelovati u radionici s predstavnicima LAG-a Lika te istraživati predivne krajolike Like, naučiti o ljekovitom i jestivom bilju, kretanju u prirodi i o kulturi i običajima u Lici“, izjavljuje Tamara Lipnjak, koordinatorica projekta.

Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Erasmus+ programa, a prijavila ga je udruga Hrvatska škola Outward Bound koja je prošle godine u Velikom Žitniku otvorila svoj novo preuređeni Edukacijski centar koji cijele godine pruža priliku djeci i mladima iz Hrvatske i svijeta da uče, razvijaju se i upoznaju s Likom.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close