VijestiScena

Započeo je dječji tjedan u Gospiću

Od ponedjeljka 3.do nedjelje 9.listopada Društvo naša djeca Gospić organizira Dječji tjedan.


Već za prvi dan obilježavanja Dječjeg tjedna pripremljen je niz događanja, od radionice „Moja prava i moje odgovornosti“u Dječjem vrtiću , preko postavljanja Zastave dječjeg tjedna u središtu Gospića, pa sve do radionice u KIC-u koju će u vremenu od 17 do 19 sati voditi Ivan i Senka Golac.

U utorak će djeca i članovi Društva naša djeca posjetiti Dječji odjel Opće bolnice Gospić, a nakon toga dječje skupine oslikavati će pločnik ispred dječjeg vrtića. U srijedu 5.listopada u dva termina zagrebačko kazalište „Mala scena“ izvesti će dječju kazališnu predstavu PUŽ. U četvrtak će se djeca malo „upustiti“ i u ozbiljnu visoku politiku, u 10 sati posjetiti će gradonačelnika Gospića. Petak 7.listopada određen je za spremanje pisama učenika četvrtih razreda Osnovne škole dr. Jure Turić u vremenski trezor. Posljednji dan Dječjeg tjedna, subota 8.listopada predviđena je za ono što je djeci i najvažnije, igru. Ovoga puta u nedavno napravljenom Urbanom vrtu pored Osnovne škole dr.Jure Turić.

Inače iza vrijednih članova Društva naša djeca još je jedan uspjeh, prije nekoliko dana od tvrtke DM, u sklopu njihove inicijative „Jer sve smo to MI“ primili su materijal i opremu koja će im pomoći u provedbi projekta „Minute razonode“. Radi se o projektu koji se provodi od 2014. godine i uključuje Likovnu radionicu, Plesnu skupinu Ritmix čiji članovi uče standardne latinoameričke plesove, aktivnosti za djecu koji su pacijenti Dječjeg odjela Opće bolnice Gospić te Lutkarsku skupinu Maslačak i točkica koja okuplja odrasle članove i volontere koji osmišljavaju i izvode lutkarske predstave za djecu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close