Scena

Započele prijave za ovogodišnji Pulski filmski festival

Pulski filmski festival objavio je u petak na svojim mrežnim stranicama Javni poziv za prijavu filmova u natjecateljskim programima 62. Pulskog filmskog festivala, koji će se održati od 18. do 25. srpnja


Dvije programske kategorije za prijavu filmova – Hrvatski program je otvoren za sve hrvatske filmove i manjinske koprodukcije duže od 70 minuta, a Kratka Pula za hrvatske igrane kratkometražne filmove i igrane manjinske koprodukcije kraće od 40 minuta.

Kada je riječ o hrvatskim filmovima prijaviti se mogu uratci koji su dobili potporu na natječaju Hrvatskog audiovizualno centra kao hrvatske produkcije i filmovi u kojima je hrvatski produkcijski udio ili sudjelovanje hrvatskih filmskih umjetnika veći od 50 posto.

Za manjinske hrvatske koprodukcije bitno da je udio hrvatskog producenta (uključujući potporu HAVC-a, vlastito ulaganje producenta, ulaganje televizija, prodaju televizijskih prava, distribucijske ugovore, neizravna ulaganja) najmanje 10 posto ukupnog proračuna filma te koje se mogu kvalificirati kao službene koprodukcije prema odredbama Europske konvencije te važećim bilateralnim koprodukcijskim sporazumima koje je Hrvatska sklopila s drugim zemljama.

Filmove mogu prijaviti redatelji, producenti i nacionalna filmska tijela koji imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova.

O filmovima koji će sudjelovati na festivalu odlučivat će Umjetnički savjet Pulskog filmskog festivala, a rezultati izbora filmova bit će objavljeni nakon sjednice Festivalskog vijeća u svibnju, na službenoj mrežnoj stranici Pulskog filmskog festivala i putem medija.

Odabrani filmovi natjecat će se za šesnaest Zlatnih arena u kategoriji Hrvatski program za hrvatski film, te još tri za manjinske produkcije. Dodijelit će se i Nagrada Breza najboljem debitantu i Diploma za najbolji kratkometražni igrani film u kategoriji Kratka Pula.

Filmovi se prijavljuju putem službene online prijavnice na www.pulafilmfestival.hr, do 17. travnja u ponoć.


Tekst: tportal

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close