Javni poziv za dodjelu nagrade “Luka Ritz”

Tena Brnad

Devetu godinu za redom Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade “Luka Ritz”. Svrha nagrade je promicanje tolerancije, pozitivnih modela ponašanja i škole bez nasilja.


Sve osnovne i srednje škole, kao i učenički domovi u Republici Hrvatskoj su pozvani da do 14. travnja 2017. godine nominiraju učenice i učenike koji promiču toleranciju i nenasilno ponašanje.

Odabrani učenik ili učenica osnovne i srednje škole će dobiti u lipnju 2017. godine posebno priznanje, skulpturu i mjesečnu stipendiju u iznosu od 1.000 kuna.

U prijedlogu za dodjelu Nagrade potrebno je navesti osobne podatke o predloženom učeniku ili učenici, podatke o predlagatelju te obrazloženje prijedloga koje će, među ostalim, obuhvatiti ispunjava li i na koji način predloženi učenici kriterije poput pokazuje osobnim primjerom te druge podržava i potiče na pozitivno, nenasilno i tolerantno ponašanje, potiče i održava zdrave odnose u razredu/pozitivnu komunikaciju i socijalnu prihvaćenost svakog učenika u razredu i školi, radi i često pomaže drugim učenicima, ophodi se prema vršnjacima i odraslima s poštovanjem i ljubaznošću i druge kriterije navedene u Javnom pozivu, piše srednja.hr

 


Foto: Facebook

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u