VijestiKarijera

Započela provedba druge Pilot obuke za razvoj vođa u Udbini

IZABRANO 60 KANDIDATA

U novoustrojenom Središtu za razvoj vođa „Marko Babić“ Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ Hrvatske kopnene vojske u vojarni „Josip Jović“ u Udbini 23. lipnja 2020. godine započela je provedba druge Pilot obuke za razvoj vođa.


Nakon postupka selekcije koji je proveden od 31. svibnja do 5. lipnja 2020. godine, između 110 prijavljenih kandidata, izabrano je ukupno 60 kandidata koji su pozvani na obuku. U 2. naraštaju polaznika, pored dočasnika, obuci je pristupilo i troje časnika i jedna časnica.

Nakon uspješno provedene prve obuke u rujnu 2019. godine, druga Pilot obuka je značajno unaprijeđena u pogledu Programa obuke i sadržaja obučnih aktivnosti koji su prilagođeni potrebama razvoja budućih vođa.

Obuka traje do 7. kolovoza 2020. godine, a kulminacija obuke će biti 4. i 5. kolovoza 2020. godine provedbom završne pješačke hodnje od vojarne „Josip Jović“ na Udbini do Knina u dužini od 90 kilometara, čime će se ujedno obilježiti i 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close