KarijeraIzdvojeno

Započela je obuka kandidata za člana HGSS Stanice Gospić

Nakon završenog poziva za prijavu kandidata za člana HGSS-a i prijavljenih 7 kandidata, započela njihova polugodišnja obuka i provjera.


Prva aktivnost bila je upoznavanje sa bespilotnim sustavima koji se koriste akcijama traganja i spašavanja te predstavljaju zasigurno vrlo koristan resurs. Kandidati su se upoznali s letjelicama, saznali koje su mogućnosti kao i koja se oprema koristi u snimanju terena i u kojim uvjetima. Također kandidati su imali priliku okušati se u prvim letovima.

Iduća aktivnost bila je u proteklu subotu kada su kandidati uz svoj trening fizičke pripreme i upoznavanja južnog Velebita na lokaciji Piskovita kosica postavili info tablu sa kartom područja te jedna pomoćna nosila odnijeli u planinarko sklonište Ždrilo.

Treninzi se nastavljaju i u narednom periodu gdje će se kandidati upoznavati sa svim vrstama i tehnikama spašavanja, preventivnim mjerama, improvizacijama i svim onim što jednog budućeg gorskog spašavatelja očekuje.

Na kandidatima je da pokažu iznimnu motivaciju i želju za učenjem kao i prioritete u svom budućem životu, jer jedino tako moguće je usvojiti vrlo opširan program obuke za gorskog spašavatelja i u konačnici biti spreman u svakom trenutku i situaciji spasiti ljudski život, stoji u priopćenju HGSS Stanice Gospić.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS Stanica Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close