Turizam

Zanimljivosti koje niste znali o putovanju avionom

Više od 50 posto pilota iz Britanske asocijacije pilota priznalo je kako su bar jednom zaspali u kokpitu. To toliko ne brine jer je s njima uvijek kopilot, ali brine da ih se 29 posto probudilo iz sna i našlo kopilota kako spava…


Ako i inače ne volite letenje, možda bolje da preskočite ovaj članak, jer bi vas neke informacije iz njega mogle uznemiriti. Prevoženje pokojnika, udari munje i ostale (ne)poznate stvari u zračnom prometu su svakodnevica, pa je vrijeme da konačno saznate što se sve možda događa i na vašem letu.

Većina pilota doživjela je udar munje

Da i čini se da ih to previše ne brine. Tako je jedan izjavio kako je “samo čuo veliku buku i vidio bljesak” i to je bilo to. U svakom slučaju, nema straha, jer vam munja neće oboriti avion.

Mnogi avioni prevoze pokojnike i organe

Neki ljudi umru daleko od mjesta na kojem bi trebali biti pokopani, pa ih treba transportirati, a ista je i stvar s prevoženjem organa. No, u pravilu nikad neće znati kako se s vama vozi pokojnik, jer je ukrcaj lijesa prilično diskretan.

Piloti su umorni, a nekad čak i spavaju u kokpitu

Više od 50 posto pilota iz Britanske asocijacije pilota priznalo je kako su bar jednom zaspali u kokpitu. To toliko ne brine jer je s njima uvijek kopilot, ali brine da ih se 29 posto probudilo iz sna i našlo kopilota kako spava.

Više ma punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close