Vijesti

Zanimljivosti koje niste znali o najpoznatijim svjetskim atrakcijama

Naravno, znate i za Stonehenge, čudovište iz Loch Nessa, zgradu opere u Sydneyu, ali nema šanse da znate ove stvari vezane uz njihovu povijest!


Stonehenge

Ovo kameno zdanje iz davne povijesti prije ravno 100 godina prodano je na aukciji za, iz današnje perspektive smiješnih, 6600 funti. Kupio ga je Cecil Chubb kao dar supruzi, ali pošto se njoj nije svidio, jadnom Cecilu nije preostalo ništa drugo nego da ga nakon tri godine pokloni državi.

Zgrada opere u Sydneyu

Ok, očito je da se ovdje održavaju opere, koncerti i možda još neke druge stvari. Ali podatak kako se ovdje održalo natjecanje u bodybuildingu 1980. na kojem je pobijedio kasniji Terminator, Arnold Schwarzenegger, itekako nas je iznenadila.

Tower Bridge

Najpoznatiji engleski most se 1952. godine počeo otvarati dok je njime prolazio popularni bus double – decker. Vozaču busa nije preostalo ništa drugo nego dodati gas, te je na taj način preskočio rupu, spasio putnike i dobio nagradu za hrabrost u iznosu 10 funti.

Loch Ness

Vlada na čelu koje je bila Margaret Thatcher ozbiljno je razmišljala o lovu na Nessie. Čak se govorilo o dovođenju dupina iz SAD – a koji bi pomogli u lovu. Svijet je zbilja lopta šarena…

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close