Film i TVScena

Zanimljivosti o filmu “Flashdance” koje niste znali!

Flashdance je ultimativni ženski film koji nas je naučio da ne postoji podjela na ženske i muške poslove, da strast i talent može pobijediti neimaštinu, te da se snovi mogu ostvariti bez obzira koliko čudno zvučali


1. Priča je nadahnuta životom striptizeta
Glavni lik Alex Owens koju je maestralno odglumila Jennifer Beals u ovom neočekivanom hitu iz 1983. godine navodno je nadahnut stvarnim životima dvije striptizete iz Toronta. Maureen Marder i Gina Healey dobile su od producentskog studija 4.600 dolara kako bi se mogli koristiti dijelovi iz njihovog života. Alexsin posao zavarivača navodno je nadahnula Maureen koja je preko dana radila na gradilištu, a navečer plesala u kanadskim noćnim klubovima.

2. Postoji Barbie lutka iz Flashdancea
Postoji rijetka kolekcija Barbie lutaka po uzoru na lik Alex Owens, koju je kompanija Matell izradila 2010. godine. Barbie lutka ima smeđu kovrčavu kosu, odjevena je u prepoznatljivu sivu majicu koja razotkriva jedno rame, te dolazi s paketom znojnika. Može se kupiti na Amazonu po cijeni od oko 1.200 kuna za komad.

3. Redatelj je mislio da je priča glupa
“Nije mi se svidjela priča,” priznao je Adrian Lyne koji je sudjelovanje u filmu odbio tri puta prije nego što je pristao režirati ga. “Mislio sam da je premisa glupa, ali sam ipak pristao kada sam shvatio da ga studio želi snimiti i u njega će uložiti 8 milijuna dolara,” dodao je redatelj koji je nakon toga snimio poznate filmove “Devet i pol tjedana”, “Nemoralnu ponudu” i “Nevjernu”.

4. Kultna majica je stvar slučajnosti
Siva majica koja je razotkrila jedno rame Jennifer Beals danas ima gotovo kultni status, a osamdesetih je pokrenula pravu modnu revoluciju. Ona je bila rezultat čiste slučajnosti i skupljanja u perilici.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: boston.broadway.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close