Lifestyle

Zanimljive teorije o zaljubljivanju

U ljubavi tražimo nekog tko se ponaša na određen način, a taj način je najčešće sličan ponašanju članova naše obitelji • Ljubav dolazi kad ju ne tražimo


Ima ih koliko ti srce želi, ponekad se čini kao da svaki dan izađe nekoliko novih teorija o ljubavi i zaljubljivanju. Ovo nisu najnovije teorije, ali su definitivno najzanimljivije.

Ishrana diktira ljubavni život

Zvuči nevjerojatno, ali ako je vjerovati istraživanju jedne stranice koja se bavi online spajanjem parova, istina je. Rezultati istraživanja kažu da će muškarci prije uletjeti ženama koje su vegetarijanke, a žene ipak preferiraju muškarce koji jedu meso. Ne znamo koliko bi ovo bilo točno u Hrvatskoj, ali nije loša informacija.

Tražimo partnera sličnog obitelji

U ljubavi tražimo nekog tko se ponaša na određen način, a taj način je najčešće sličan ponašanju članova naše obitelji. Ima smisla – bit ćemo kompatibilniji s nekim tko ima slične vrijednosti kao članovi naše obitelji. Ipak, kad ti dečko počne koristiti isti aftershave kao i tata, vrijeme je da se malo udaljiš.

Ljubav dolazi kad ju ne tražimo

Niti jedno ljudsko biće nikad zapravo ne prestaje tražiti ljubav, ali istraživanja pokazuju da ju najčešće pronalazimo kad ju prestanemo aktivno tražiti. Život treba ispuniti drugim aktivnostima koje nas obogaćuju, a ljubav tad dolazi sama.

Ljubav je kao kokain

Ali na sreću, legalna je. Prema još jednom istraživanju, naš se mozak kad je zaljubljen ponaša jednako kao što bi se ponašao da je na kokainu. Ljubav je kemijska reakcija i izaziva ovisnost.

Za zaljubljivanje su potrebne četiri minute

To je dovoljno, kažu znanstvenici. Čak i ako samo gledaš u nekog četiri minute bez prekida, možeš se osjećati zaneseno, a ako četiri minute radite nešto konkretno, čak i pričate, to je sasvim dovoljno. Naravno, nije riječ o onoj pravoj, dubokoj ljubavi koja se razvija s vremenom.


 

Tekst: index

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close