VijestiScenaPolitika

Zanimljiv kulturni program u povodu proslave Dana grada Senja

Gradska knjižnica Senj bogatim prigodnim programom sudjeluje i u ovogodišnjoj proslavi Dana Grada Senja. U program proslave knjižnica se uključuje u srijedu  edukativnim programom posvećenom Senju, a već tradicionalno za Dan Grada zajednički ga organiziraju Gradska knjižnica Senj i Srednja škola Pavla Rittera Vitezovića Senj, piše Novi list.


U goste knjižnici stiže Silvije Šojat s gimnazijalcima koje ove godine očekuje projekcija HRT-ove filmske uspješnice, dokumentarca »Senjske tradicije življenja« senjskog fotografa i nagrađivanog snimatelja Ante Španića.

– Želja nam je potaknuti mlade da steknu naviku pregledavanja ovakvih zavičajnih zapisa koji zlata vrijede jer im kazuju mnogo o prošlosti, navadama i ljudima njihovoga grada. Nakon projekcije bit će održana radionica s glavnom tematskom okosnicom: Senj jučer, danas i sutra, najavljuje ravnateljica senjske knjižnice Ana Prpić Rogić.

U srijedu u 11.30 sati senjska knjižnica sudjeluje u projektu predstavljanja tematskog puta Crvenokose Zore što ga organizira zajedno s Turističkom zajednicom grada Senja i u suradnji s umjetnicom Zrinkom Ostović, VIS-om Bonaca te učenicima senjske osnovne škole vod vodstvom Tamare Farkaš.

Predstavljanje slikovnice »Senjski zmaj« autorica Olujić-Tomaić-Ostović zakazano je u senjskoj knjižnici za 25. travnja s početkom u 13 sati. Zavičajnu slikovnicu koja na zabavan i slikovit način djecu upućuje na prirodne i kulturne osobitosti i bogatstva senjskoga kraja predstavit će ravnateljica Ana Prpić Rogić i umjetnica Zrinka Ostović, a učenici osnovne škole sudjelovat će u likovnoj radionici oslikavanja motiva Senja na temelju zavičajnih motiva iz slikovnice.

U sklopu proslave Dana Grada obilježit će se i Noć knjige koja će startati 25. travnja u 18 sati predstavljanjem nove knjige Ede Popovića “Čovjek i planina”. Istaknuti književnik i zaljubljenik u Velebit predstavit će svoju treću knjigu posvećenu najvećoj hrvatskoj planini, oplemenjenu prekrasnim fotografijama legende sjevernog Velebita Ante Vukušića. U promociji sudjeluju i Nenad Petković kao glazbena kulisa te djelatnici Nacionalnog parka Sjeverni Velebit koji je i suorganizator predstavljanja.

U okviru Noći knjige moći će se razgledati i izložba u povodu 160. godišnjice rođenja velikog senjskog književnika Vjenceslava Novaka te izložba »U potrazi za frankopanskim posjedima« autora Darka Antolkovića koja fotografijom vodi u bogat svijet hrvatskih srednjovjekovnih utvrda s posebnim naglaskom na bogatu ostavštinu Frankopana razasutu diljem Lijepe Naše. Sve do 1 sat iza ponoći posjetitelji će moći uživati u svirci, zakuski i druženju uz tradicionalne akcije za korisnike poput opraštanja zakasnine i nagradnu tombolu. U suradnji s humanitarnom udrugom Bura upriličit će se prodaja knjiga kojom će se pomoći socijalno ugroženim sugrađanima.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook/Gradska knjižnica Senj

Povezane objave

Back to top button
Close