Scena

Frizerke se udaju za vojnike, a učiteljice za pilote

Sudeći po istraživanju Bloomberg Businessa, izgleda da zanimanje igra veliku ulogu u tome s kim će se tko vjenčati. Istraživanje je provedeno na uzorku od 3 i pol milijuna američkih domaćinstava, a pokazalo je da se poslom kojim se vi bavite vjerojatno bavi i vaša ‘srodna duša’, piše 24sata.hr


Agencija donosi listu zanimanja u kojima je najviše parova, ali i one u kojima ih je najmanje. Najviše je onih koji su se ‘zaljubili na poslu’ u prosvjeti, kuhinji, na farmi ili u bolnici, a najmanje ih je u vojsci.

Istraživanje pokazuje kako se osnovnoškolski i srednjoškolski nastavnici i profesori najčešće vjenčaju svojim kolegicama iz zbornice. Zanimljivo je i kako se piloti često vjenčaju s profesoricama. Prvi izbor su im ipak suputnice – stjuardese. Stjardesama pak piloti nisu na prvom mjestu, najpoželjniji neženje za njih su menadžeri.

Životnog suputnika u svojoj struci najčešće nalaze i ugostiteljski radnici. Šefice kuhinja i glavne kuharice vjenčaju se uglavnom s kolegama šefovima i glavnim kuharima, a oni pak najčešće s konobaricama. Konobarima su supruge, osim kolegica iz šanka, sobarice i kućne pomoćnice.

Parova ima i u bolnicama. Liječnice su najčešće u braku s liječnicima, dok oni pak za životne suputnice često imaju i medicinske sestre. Medicinske sestre osim liječnika i kirurga najčešće ‘uhvate’ menadžere. Menadžeri su izgleda u vrhu najpoželjnijih muškaraca jer je istraživanje pokazalo kako su najbolji izbor i sekretaricama te drugim administrativnim radnicama.

Najpoželjnije pak muškarcima su profesorice. Osim što su na prvom mjestu svojim kolegama iz škola, a na drugom pilotima, s njima se često skrase umjetnici, inženjeri, marketinški menadžeri, policajci, direktori tvrtki i farmeri.

Pročitajte više na 24sata.hr

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close