Grad ZagrebPolitika

Zamjenica gradonačelnika u Rigi

 Na poziv gradonačelnika Rige Nilsa Ušakovsa, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević boravit će 21. i 22. rujna u Rigi i sudjelovati na sastanku gradonačelnika glavnih gradova Europske unije i Europske komisije.


Neke od tema o kojima će se raspravljati bit će kohezijska politika, Bijela knjiga, Brexit, kriza izbjeglica, stambeno i urbano siromaštvo, urbana mobilnost, energetska učinkovitost i pametni gradovi.

Na summitu u Rigi, također, će se usvojiti Deklaracija iz Rige – jačanje uloge glavnih gradova EU za rast i jedinstvo unutar Urbane agende EU,koja će pomoći definirati sljedeće korake u suradnji s Europskom komisijom na području financiranja.

Uz zamjenicu zagrebačkog gradonačelnika, na sastanku gradonačelnika glavnih gradova Europske unije i Europske komisije sudjelovat će i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close