Grad ZagrebPolitika

Zamjenica gradonačelnika Bandića na konferenciji „Cities 4 Europe – Europe for Citizens“

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević sudjelovati će danas u Briselu na Eurocities konferenciji „Cities 4 Europe – Europe for Citizens“ koja se ove godine održava pod motom “Vrijeme za promjenu politike – gradovi mogu uključiti, nadahnuti, utjecati”.


Briselska konferencija okupiti će preko 80 predstavnika velikih europskih gradova, a sve s ciljem pokretanja kampanje kojom se istražuju i promiču novi oblici demokracije.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukučević sudjelovat će na zatvorenom političkom summitu na kojemu će govoriti Philippe Close (graonačelnik Brisela), Karl – Heinz Lambertz (predsjednik Odbora regija), Luc Van den Brande (posebni savjetnik predsjednika EU komisije) i Danuta Hübner (članice Europskog parlamenta iz Poljske – predsjednica Odbora za ustavna pitanja). Predviđena je, također, i debata na temu: Kako europski izbori 2019. mogu biti točka preokreta za izgradnju Europe koja će biti više fokusirana na građane i koja je u tome uloga gradova.

Za pokretanje kampanje Cities4Europe – Europe for citizens, organizira se simultani online flash-mob koji uključuje sve gradove sudionike, 7. svibnja, točno u podne. Gradovi koji sudjeluju u ovoj akciji proslijedit će zajednički tweet pripremljen od strane Eurocities-a na engleskom, odnosno jezicima gradova sudionika: Cities4Europe – involve citizens, inspire all levels of government, impact the way decisions are taken in Europe!

Na Eurocities konferenciji, uz Zagreb, sudjeluju gradonačelnici i visoki predstavnici Brisela, Edinburga, Genta, Glasgova, Pariza, Strasburga, Varšave i dr.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close