VijestiDom

Zamijenite kemikalije prirodnim sredstvom za pranje rublja

Da bi vaše rublje bilo kristalno čisto i imalo svjež miris ne morate koristiti (skupe) deterdžente i omekšivače koji su puni kemikalija. Najbolji pomagač u pranju rublja može vam biti – alkoholni ocat, piše Zadovoljna


Već je dobro poznato da alkoholni ocat može zamijeniti omekšivač za rublje (ne, ne ostavlja miris octa!) no njegova primjena u pranju rublja i puno je šira. Za razliku od uobičajenih deterdženata i omekšivača, alkoholni ocat je prirodno sredstvo za čišćenje, a i znatno jeftinije.

Donosimo 8 razloga zašto bi vam alkoholni ocat trebao postati glavni saveznik kod pranja odjeće i donjeg veša:

1. Pola šalice alkoholnog octa izlijte na veš prije nego ga stavite u perilicu rublja. Ocat će zaštiti boju odjeće, povećati učinak deterdženta te spriječiti da na odjeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.

2. Koristite alkoholni ocat umjesto omekšivača za rublje. Ulijte ga u odjeljak za omekšivač i ocat će posao omekšivača odraditi još bolje jer će rublje biti mekše, a okoliš čišći.

3. Kiselina u alkoholnom octu uspješno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja s bijele odjeće.

4. Alkoholni ocat neutralizira neugodne mirise na odjeći što znači da će bez problema ukloniti i miris dima s nje.

Pročitajte više na Zadovoljna

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Zadovoljna | Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close