Film i TVGrad ZagrebScena

Zaljubite se u dokumentarce – zagrijavanje za ZagrebDox

Novi program zagrijavanja’za ZagrebDox, Zaljubite se u dokumentarce, održat će se od 12. do 14. veljače u Cineplexxu Centra Kaptol. Program donosi tri filma u tri dana, a završava na Dan zaljubljenih projekcijom spektakularnog portreta čovječanstva ‘Human’

Dvanaesto izdanje ZagrebDoxa održat će se od nedjelje do nedjelje, od 21. do 28. veljače u Cineplexxu Centra Kaptol. Osim što kreće nešto ranije, i umjesto u ožujku završava u veljači, ZagrebDox će nastojati privući pažnju ljubitelja kvalitetnih dokumentaraca tjedan dana prije službenog početka festivala, 12., 13. i 14. veljače, programom Zaljubite se u dokumentarce.

Trodnevno zagrijavanje za ZagrebDox u Cineplexxu uključuje tri naslova iz ovogodišnje međunarodne konkurencije: pobjednički dokumentarac Sundancea ‘Wolfpack’, južnokorejski kinohit o ljubavi ‘My Love, Don’t Cross That River’ i spektakularni portret čovječanstva ‘Human’ koji je premijerno prikazan na simultanim projekcijama na Mostri i u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.

Više od dvije tisuće filmova iz cijeloga svijeta razmatrano je za međunarodnu i regionalnu konkurenciju koje, uz spomenuta tri naslova, čine najbolji recentni svjetski autorski i kreativni dokumentarni filmovi s naglaskom na sve ono novo, zanimljivo i hrabro u svijetu dokumentarnog filma. Službeni programi i ove godine uključuju Biografski dox, Glazbeni dox, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstore doxa, Stanje stvari, Teen Dox, ADU dox i Factumentarce.

Najviše programskih noviteta 12. festivalskog izdanja nalazit će se u posebnim programima i projekcijama. U posebnom programu Rusi dolaze gledatelji će moći steći uvid u suvremenu rusku produkciju i osebujnu zbilju Putinove Rusije. Kao posebna zanimljivost izdvaja se projekcija švedskog filma ‘Bikes Vs. Cars’ u režiji Fredrika Gerttena na koju će se ljubitelji dokumentaraca i biciklizma moći dovesti zajedno s autorom u karavani na dva kotača.


 

Tekst: tportal.hr
Foto: arhiva

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close